Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Café Mumbai, Aalborg

Oversigt
Anmeldt af
Dato
Anmeldelse af
Café Mumbai
Anmelders karakter
2

Inde midt i Nordkraft, den store smukke bygning med blotlagt beton ligger Café Mumbai, der ifølge den farvede sprittuschtekst på A-skiltet ude foran er “autentisk indisk”.

Grunden til jeg overhovedet forsøger mig med dette sted er, at fruen ringer til mig, mens jeg sidder i bilen på vej hjem fra arbejde, med besked om, at hun ikke lige gad at lave mad. Da klokken allerede var 18 og vi har to børn var det slet ikke til diskussion.

Vi er sådan et par der, når vi er på ferie, gerne bruger timer på at finde en restaurant. Det har ændret sig en kende efter der kom børn til, og denne dag tænkte jeg da også “jo hurtigere, jo bedre”. Jeg sender bilen i retning mod byen og beslutter mig for, at parkere ved den første takeaway jeg kan finde. Min rejse ender ved Café Mumbai, som jeg aldrig før har besøgt. Vi elsker indisk, så det var helt perfekt.

Jeg bevæger mig inden for i et lille kitschet lokale med læderbåse og ca. 10-15 borde, hvoraf 4 er besat. Det første, der møder mit syn er en stor frysemontre med italiensk is, papbægre og plasticskeer. Jeg stiller mig ved kassen og skimter sedlen “Ring på klokken hvis ikke vi er her”. Jeg ringer på klokken fordi de ikke var der, og en pige lader mig vide, at hun lige skal servere inden hun kan hjælpe mig — ingen problem.

Små to minutter efter kommer pigen så, og imens har jeg på det laminerede takeawaykort, der er tapet fast på disken, bestemt mig for klassikeren chicken tikka masala og en gang langtidstilberedt lamb korma plus et par naanbrød. Jeg krydser fingre, da menukortet også tilkendegiver at “naanbrød nogle gange kan være udsolgt”.

Men det skulle vise sig, at jeg var heldig, for i dag var naanbrød ikke udsolgt. Jeg betaler (69 kr pr. ret og 10 kr pr naan) og får at vide, at der vil gå små 15 minutter før min mad er klar. Jeg går ud og stiller p-skiven og henter så min mad, hvorefter jeg sætter kursen mod parcelhuset i Vejgaard.

Det skal lige siges, at både min kone og jeg elsker indisk. Jeg havde ikke høje forventninger til dette, men uanset hvad, forventer jeg, at mad udefra trods alt bare er en lille smule bedre end det jeg selv ville kunne lave.

Vi får åbnet vores plasticbakker og man må sige, at det dufter indisk. Kanel og kardemomme hænger i luften — god start. Indtil jeg får øje på, at hver bakke kun indeholder 8-10 små stykker kød, formentlig 100-150 g i hver. Jeg øser et par skefulde ris over på min tallerken, og til min store forargelse kan jeg se, at en del af dem hænger let sammen fordi de har været brændt fast i gryden. Jeg topper med min lamb korma, og smager på sagerne.

Både lamb korma og chicken tikka masala stod markeret som stærk i menukortet. Det er en overdrivelse. En mild sauce med kanelsmag finder vej til min mund, og her bliver skuffelsen absolut. Det smager simpelthen så hjemmelavet, og det på den knap så gode måde. Lammestykkerne smager som sådan fint, de er nogenlunde møre, men det autentisk indiske har jeg svært ved at få øje på.

Desværre gør det samme sig gældende for min kones chicken tikka masala; kedelig, neutral sauce, der savner den lovede styrke fra menukortet. Kyllingen var nogenlunde mør.

Naanbrødet var blødt og fint, men ikke så luftigt som jeg ellers forventer naan. Der var ikke den store forskel på dette og de vakuumpakkede fra Føtex.

Måske havde jeg sat forventningerne for højt, ellers gjorde de det for mig med deres “autentisk indisk”-skilt. Hvorom alting er, så blev min beslutning om “jo hurtigere, jo bedre” i hvert fald modbevist.

Betjeningen gør, at vi lige klemmer os op på to stjerner.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser