Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Ball tip i sous vide

Ball tip tilberedt i sous vide
Oversigt
Opskrift
Ball tip i sous vide
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

Ball tip er en mager udskæring fra koen, der kommer fra toppen af hoftebenet. Fordi den er mager, kan den også let blive tør, så derfor tilbereder vi den sous vide for at opnå en fantastisk mørhed og dyb smag af okse.

Ball tip saltes inden tilberedning

En ball tip består af tre dele, der er adskilt af muskler og sener. Du kan sagtens fjerne dem inden tilberedning, men det er lige så let efter tilberedning.

Ingredienser

  • 1 ball tip
  • salt
  • peber
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk smør
  • 4 fed hvidløg
  • 10 kviste rosmarin eller timian

Udstyr

  • Sous vide
  • Pande

  1. Opvarm sous vide
    Indstil din sous vide til 55°.
  2. Forbered og pak kød
    Krydr kødet med salt og peber, skær tern i fedtet og vakuumpak det sammen med et par fed knuste hvidløg og halvdelen af krydderurterne. Blancher krydderurterne inden.
  3. Tilbered kød
    Sænk posen i din sous vide og tilbered i 5 timer.
  4. Opdel kød
    Opdel kødet i tre dele

    Dup kødet tørt med køkkenrulle og del det i de tre dele. Følg musklerne og fjern sener.
  5. Steg kød
    Steg kødet i olie ved høj varme i ca. 30 sekunder pr. side. Tag panden af blusset og lad stå i et minut.
  6. Færdiggør kød
    Sæt panden på blussen igen ved medium varme, tilsæt smør, hvidløg og krydderurter og steg i et halvt minut på hver side af kødet, mens du løbende bruger en ske til at hælde smør over kødet.
  7. Server
    Server kødet på et stort spækbræt og skær ud ved bordet. Vær opmærksom på fibrenes retning.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Subscribe
Påmindelser
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x