Oversigt
Opskrift
Fasanbryst i sous vide med svampe og kartofler
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
(baseret på 8 stemmer)
Hvis du er så heldig at du har en jæger i din omgangskreds, kan du måske også let få fat i fasanbryst. Ofte kan du også finde vildt i køledisken i Rema 1000. Fasanbryst er utroligt magert og meget nemt at stege tørt, men med sous vide opnår du en fantastisk mørhed.
Der er ikke meget kød på en fasan, men med det rette tilbehør, skal du nok blive mæt alligevel. Vi anbefaler et fasanbryst pr. person.
Ingredienser
- 1 hel fasan
- 0.25 l piskefløde
- svampe
- 1 kg små kartofler
- 2 dl hønsefond
- 1 æble
- 1 løg
- 5 kviste rosmarin
- salt
- friskkværnet peber
Udstyr
- Sous vide
- Pande
- Ovn
Fremgangsmåde
- Opvarm ovn og tilbered kartofler
Indstil ovnen på 220° varmluft. Skær kartoflerne i mundrette stykker og fordel på en bageplade med olie og salt. Bag i ovnen i 30-45 minutter indtil de er sprøde. Vend kartoflerne hvert kvarter. - Partér fasanen
Skær brysterne fra fasanen ved at lade din kniv løbe ned langs brystbenet. Herefter løfter du op i brystet og skærer ind under det. Læg til side på en tallerken. Opdel resten af fuglen og sæt til side i en skål. - Opvarm sous vide
Indstil din sous vide til 55°. - Pak fasan
Salt fasanbrysterne let og vakuumbak dem. Nedsænk i karet og sæt et ur til 30-45 minutter. - Lav sauce
Opvarm en gryde ved mellemhøj varme og steg alt andet end brystet i lidt olie. Tilsæt svampe og steg ved hård varme i et par minutter. Sænk varmen til mellem og tilføj løg, æbler og rosmarin. Steg indtil løgene er bløde, og tilsæt dernæst hønsebouillon. Kog op og tilsæt fløde. Smag til med salt, peber og evt. lidt gastrique, og lad simre ved lav varme. - Steg fasan
Tag fasanen op ad posen, dup den tør med køkkenrulle og steg den på en pande ved høj varme i lidt olie. Steg ca. 30 sekunder pr. side. - Sigt sauce
Sigt saucen og hæld den i en skål. - Server
Server fasan med stegte kartofler og sauce.
Kommentarer
Har lige lavet fasan efter din opskrift, bortset fra, at jeg kom dem hele i SousViden lige fra frost… 1 time og 40 minutter. Derefter parteret og fulgt opskriften… Super lækkert og lyserødt kød med masser af smag.
Tak for opskrift
Det undrer mig, at du kun vil give dem 30-45 min., i andre opskrifter giver man dem et par timer i sous vide.
Hej Jes
På de 30-45 minutter når varmen helt ind til kernen, da fasanbryst ikke er så stort. Man kan godt give dem længere tid, men med vildt kan du nemt opleve at det kan blive for “levret” og grynet. Jeg har dog ikke selv prøvet at give dem flere timer.