Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Fasanbryst i sous vide med svampe og kartofler

Fasanbryst i sous vide
Oversigt
Opskrift
Fasanbryst i sous vide med svampe og kartofler
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
2.5 (baseret på 8 stemmer)

Hvis du er så heldig at du har en jæger i din omgangskreds, kan du måske også let få fat i fasanbryst. Ofte kan du også finde vildt i køledisken i Rema 1000. Fasanbryst er utroligt magert og meget nemt at stege tørt, men med sous vide opnår du en fantastisk mørhed.

Der er ikke meget kød på en fasan, men med det rette tilbehør, skal du nok blive mæt alligevel. Vi anbefaler et fasanbryst pr. person.

Ingredienser

  • 1 hel fasan
  • 0.25 l piskefløde
  • svampe
  • 1 kg små kartofler
  • 2 dl hønsefond
  • 1 æble
  • 1 løg
  • 5 kviste rosmarin
  • salt
  • friskkværnet peber

Udstyr

  • Sous vide
  • Pande
  • Ovn

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovn og tilbered kartofler
    Indstil ovnen på 220° varmluft. Skær kartoflerne i mundrette stykker og fordel på en bageplade med olie og salt. Bag i ovnen i 30-45 minutter indtil de er sprøde. Vend kartoflerne hvert kvarter.
  2. Partér fasanen
    Skær brysterne fra fasanen ved at lade din kniv løbe ned langs brystbenet. Herefter løfter du op i brystet og skærer ind under det. Læg til side på en tallerken. Opdel resten af fuglen og sæt til side i en skål.
  3. Opvarm sous vide
    Indstil din sous vide til 55°.
  4. Pak fasan
    Salt fasanbrysterne let og vakuumbak dem. Nedsænk i karet og sæt et ur til 30-45 minutter.
  5. Lav sauce Sauce på fasan
    Opvarm en gryde ved mellemhøj varme og steg alt andet end brystet i lidt olie. Tilsæt svampe og steg ved hård varme i et par minutter. Sænk varmen til mellem og tilføj løg, æbler og rosmarin. Steg indtil løgene er bløde, og tilsæt dernæst hønsebouillon. Kog op og tilsæt fløde. Smag til med salt, peber og evt. lidt gastrique, og lad simre ved lav varme.
  6. Steg fasan
    Tag fasanen op ad posen, dup den tør med køkkenrulle og steg den på en pande ved høj varme i lidt olie. Steg ca. 30 sekunder pr. side.
  7. Sigt sauce
    Sigt saucen og hæld den i en skål.
  8. Server
    Server fasan med stegte kartofler og sauce.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Subscribe
Påmindelser
guest

3 Comments
nyeste
ældste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Randi Bekker Hansen
Randi Bekker Hansen
9. januar 2022 19:51

Har lige lavet fasan efter din opskrift, bortset fra, at jeg kom dem hele i SousViden lige fra frost… 1 time og 40 minutter. Derefter parteret og fulgt opskriften… Super lækkert og lyserødt kød med masser af smag.
Tak for opskrift

Jes
Jes
21. januar 2021 9:55

Det undrer mig, at du kun vil give dem 30-45 min., i andre opskrifter giver man dem et par timer i sous vide.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x