Vi har fået fornemt besøg af Michala, der driver vegetarbloggen Micadeli. Hun serverer her en lækker vegetarisk morgenmad.
På Forsmag arbejder vi meget med sous vide, og afledt deraf også ofte kød. Vi medgiver gerne, at vegetarisk mad ikke er vores force, og derfor er det fantastisk at Michala kan træde til for at hjælpe os med at åbne øjnene fra lækre, kødfri retter.
Vi vil nu give ordet videre til Michala.
Jeg serverer denne let moderniserede, vegetariske fortolkning af Full English breakfast, hver gang jeg får lyst til en lækker og fyldig morgenmad i weekenden.
Retten her er varm, mættende og ligger rigtig godt i maven. Ikke for tungt heldigvis, da retten er lavet uden kød — hvilket traditionelt set godt kan lægge sig lidt tungt resten af dagen. Der er æble og grønkål i denne ret, som gør smagen virkelig frisk og interessant, mens de stegte svampe, løg, kartofler, æg og grønkål fylder. Jeg kan som regel godt lide at tilsætte lidt stærkt harissakrydderi eller chilisauce for at pifte retten lidt op. Men en god klassisk ketchup kan virkelig også gøre arbejdet.
Portionen her kan nemt varieres alt efter hvad man har på lager. Juster selv mængden så det passer til selskabet — portionen her er nemlig ret stor, så et mindre selskab kan sagtens blive mæt at mængden her. Ellers så lave retten med lidt ekstra kartofler, et ekstra æg eller to, for at få lidt mere fylde. Jeg håber, at du kan bruge opskriften på lækker vegetarmorgenmad a la English Breakfast.
Jeg hedder Michala, og det er mig der har lavet opskriften her på siden. Du kan følge mig og mine opskrifter på min madblog. På min madblog Micadeli kan du finde mange flere kødfri retter, se f.eks. min samling på alle mine vegetaropskrifter her. Tak fordi du læste med!
Opskriften er lavet af Michala Kramer, som står bag madbloggen Micadeli – fyldt med vegetaropskrifter
Ingredienser
- 1 løg
- 200 g sød kartoffel
- 200 g kartofler
- 10 cherrytomater
- 100 g blandede svampe
- 2 øko-æg
- 1 håndfuld grønkål
- et halvt æble
- salt
- friskkværnet peber
- ketchup eller chilisauce
Udstyr
- Intet særligt
Fremgangsmåde
- Varm olie
Varm olie på en mellemstor stegepande ved middel varme. - Tilbered løg
Skær løg i mindre og tyndere skiver og steg i 10 minutter til de er bløde. - Tilbered kartofler og svampe
Skær kartoflerne (både almindelig og søde kartofler) i tynde skiver sammen med svampe og kom op på panden. - Tilbered øvrige ingredienser
Hak og vask grønkål og cherrytomater groft. Skær æblet i tynde skiver Kom med det hele op på panden og drys med salt og peber. - Lad simre
Lad simre til alle grøntsagerne er møre.
- Tilsæt æg
Lav to mindre fordybninger mellem grøntsagerne og slå et æg ud i hver, og lad æggene stivne til du synes de er færdige. - Servér
Server retten direkte fra panden, drys med salt og peber og dryp med en krydret sauce, chili eller ketchup.
Kommentarer
Super lækker ret. Den bliver fast inventar hos mig. Jeg er vild med at lave mad og har gjort det i over 20 år. Jeg blev vegetar i 2018 og har siden selv udviklet flere opskrifter.
Vigitar