Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Fizzy fruit i sifon

Fizzy fruit i sifon
Oversigt
Opskrift
Fizzy fruit i sifon
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

Det er altid lækkert med et frugtfad — til dessert, om eftermiddagen efter børnehaven eller til en fest. Frugt er elsket af de fleste. Vi tilsætter kulsyre til frugten for at skabe en brusende effekt, som både overrasker og imponerer.

Lyt engang.

En sifon bruges typisk til flødeskum, men den har mange andre anvendelsesmuligheder. Som regel bruges N2O-patroner, altså lattergas, der får væsker til at udvide sig, så det bliver til skum. Men du kan også bruge CO2-patroner, der tilsætter — ja, kulsyre — til væsken. På den måde kan du lave din egen sodavand. Men det kan også tilsættes til f.eks. frugt, der også typisk har et højt vandindhold.

Der kan købes sifoner både til flødeskum og sodavand, men den primære forskel er mundstykket, der på en sodavandssifon sikrer, at der ikke sprøjter væske ud over det hele. Det er ikke et problem ift. fizzy fruit, men en til sodavand kan du blot sætte en skål under mundstykket og holde et glas henover, så væsken sprøjter op i glasset, og derefter ned i skålen.

Det er vigtigt at skabe et rent CO2-miljø, for at få frugten så fizzy som muligt. Det gøres ved først at tilsætte en CO2-patron, lukke gassen ud, og så tilsætte endnu en patron. Sifonen skal stå minimum en time på køl, men ønsker du mere fizz kan du også sagtens lade den stå hen over natten.

Ingredienser

  • Frugt, f.eks. appelsin, vindruer, jordbær, æbler

Udstyr

  • Sifon
  • 2 CO2-patroner

Fremgangsmåde

  1. Skær frugt
    Skær frugten i stykker der er små nok til, at de kan komme gennem åbningen på sifonen. Vær opmærksom på, at de udvider sig en smule. Fyld flasken ¾-dele op.
  2. Tilsæt CO2
    Skru låget på, og tilsæt en CO2-patron. Stil flasken på bordet og luk gassen ud. Det fjerner luften fra flasken. Tilsæt derefter endnu en patron.
  3. Køl ned
    Sæt på køl i minimum en time.
  4. Luk gassen ud
    Luk gassen ud mens flasken holdes lodret. Skru låget af.
  5. Servér
    Hæld frugten ud i en tallerken og spis. Brusen går af væsken efter 15-30 minutter, så det skal gå stærkt.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser