Det er altid lækkert med et frugtfad — til dessert, om eftermiddagen efter børnehaven eller til en fest. Frugt er elsket af de fleste. Vi tilsætter kulsyre til frugten for at skabe en brusende effekt, som både overrasker og imponerer.
Lyt engang.
En sifon bruges typisk til flødeskum, men den har mange andre anvendelsesmuligheder. Som regel bruges N2O-patroner, altså lattergas, der får væsker til at udvide sig, så det bliver til skum. Men du kan også bruge CO2-patroner, der tilsætter — ja, kulsyre — til væsken. På den måde kan du lave din egen sodavand. Men det kan også tilsættes til f.eks. frugt, der også typisk har et højt vandindhold.
Der kan købes sifoner både til flødeskum og sodavand, men den primære forskel er mundstykket, der på en sodavandssifon sikrer, at der ikke sprøjter væske ud over det hele. Det er ikke et problem ift. fizzy fruit, men en til sodavand kan du blot sætte en skål under mundstykket og holde et glas henover, så væsken sprøjter op i glasset, og derefter ned i skålen.
Det er vigtigt at skabe et rent CO2-miljø, for at få frugten så fizzy som muligt. Det gøres ved først at tilsætte en CO2-patron, lukke gassen ud, og så tilsætte endnu en patron. Sifonen skal stå minimum en time på køl, men ønsker du mere fizz kan du også sagtens lade den stå hen over natten.
Ingredienser
- Frugt, f.eks. appelsin, vindruer, jordbær, æbler
Udstyr
- Sifon
- 2 CO2-patroner
Fremgangsmåde
- Skær frugt
Skær frugten i stykker der er små nok til, at de kan komme gennem åbningen på sifonen. Vær opmærksom på, at de udvider sig en smule. Fyld flasken ¾-dele op. - Tilsæt CO2
Skru låget på, og tilsæt en CO2-patron. Stil flasken på bordet og luk gassen ud. Det fjerner luften fra flasken. Tilsæt derefter endnu en patron. - Køl ned
Sæt på køl i minimum en time. - Luk gassen ud
Luk gassen ud mens flasken holdes lodret. Skru låget af. - Servér
Hæld frugten ud i en tallerken og spis. Brusen går af væsken efter 15-30 minutter, så det skal gå stærkt.
Kommentarer