Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Langtidsstegt kalveroastbeef

Langtidsstegt kalveroastbeef
Oversigt
Opskrift
Langtidsstegt kalveroastbeef
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

En rigtig langtidsstegning foregår ved omtrent samme temperatur, som man ønsker kødet skal have som centrumtemperatur. En kalvesteg skal op på 58°C for at være rosa. Pointen med langtidsstegning er at nedbryde enzymerne i kødet, hvilket hjælper til at mørne det. I modsætning til stegning i kortere tid, begrænser du også mængden af gråt kød.

Du kan også bruge opskriften til oksekød, her skal temperaturen dog kun op på 56°C.

Ingredienser

  • 1.5 kg kalveroastbeef
  • 2 løg
  • 30 g hvidløg
  • vand
  • timian
  • rosmarin
  • 25 g smør
  • salt
  • peber

Udstyr

  • Kødsnor
  • Pande
  • Ildfast fad
  • Stegetermometer
  • Kniv

  1. Gourmetsalt stegen
    Gourmetsalt stegen 1 time til 1 døgn før den skal i ovnen. Du skal bruge omkring 7 g salt pr. kg kød. Krydr med friskkværnet peber.
  2. Snør stegen
    Snør stegen så den er cirka lige tyk over det hele. Smelt smørret på en meget varm pande og giv stegen en flot skorpe. Den skal kun lige tage farve.
  3. Opvarm ovnen
    Tænd ovnen på 60°C varmluft — ved at indstille ovnen til cirka den ønskede temperatur i stegen sikrer du, at stegen aldrig bliver varmere end den ønskede centrumtemperatur.
  4. Tilsæt grøntsager
    Pil løgene og skær dem i grove både. Del hvidløget i to og mas let på feddene med siden af en kniv. Læg løg, hvidløg, timian og rosmarin i et ildfast fad og hæld et par deciliter vand over. Læg stegen ovenpå.
  5. Sæt stegen i ovnen
    Sæt et stegetermometer i midten af stegen og sæt fadet i ovnen. Vi går efter en temperatur på 58°C. Stegen skal minimum stå 12 timer i ovnen, men den kan sagtens stå der længere. Hold øje med temperaturen undervejs. Når stegen er færdig får du flotte rosa skiver kød.
    Langtidsstegt kalveroastbeef

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser