Selvom vi elsker at stå i køkkenet, og gerne bruger en hel dag på det, er det vigtigt med retter, der hurtigt kan klares efter en lang arbejdsdag. Denne pastarat er sådan en ret.
Karamelliserede løg kræver ikke ret meget — med blot en smule smør, sukker og lidt opmærksomhed får du de lækreste fede og søde løg, du kan forestille dig. Vi tilsætter også et skvæt marsala-vin for ekstra sødme og aroma, og lader det reducere til næsten ingenting. Du kan sagtens bruge andre vine, f.eks. madeira, eller blot en sød hvidvin. Det bliver ikke den samme ret, men smager stadig fantastisk.
Selvom karamelliserede løg er simple at lave, så tager det tid. Skru ikke for højt op for blusset. Der er ikke noget værre end at kæle for sine løg i en halv time, for at være uopmærksom et øjeblik og være nødt til at starte forfra, fordi de er brændt på. Hold blusset lavt og rør ofte rundt for at undgå katastrofer.
Ingredienser
- 500 g pasta
- vand
- 15 g sukker
- 60 ml marsala-vin
- 1 kg pillede løg
- 20 g smør
- parmesan
Udstyr
- Intet særligt
Fremgangsmåde
- Forbered løg
Del løgene i halve og skær dem i tynde strimler på et mandolinjern eller med en kniv. - Tilbered løg
Smelt smør i en stor pande ved medium varme og tilsæt dernæst løg. Rør godt indtil løgene er dækket af smør. Når løgene er gennemsigtige, tilsætter du sukker. Lad løgene karamellisere — det tager mellem 30 og 60 minutter. Løgene bliver helt bløde og karamelfarvede. Sørg for at røre ofte, så de ikke brænder på. Skru eventuelt ned for temperaturen, hvis det bliver nødvendigt.
- Kog pasta
Bring vand i kog, tilsæt salt og kog pasta efter anvisningerne på pakken. - Tilsæt marsala
Tilsæt marsala til løgblandingen og lad det simre mens pastaen koger, indtil der næsten ikke er mere væske tilbage. - Sammensæt
Si vandet fra pastaen, og bland pasta og løg godt. Riv masser af parmesan ud over.
Kommentarer