Oversigt
Opskrift
Salat med lime, æble og bagte forårsløg
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
Denne salat egner sig godt til fede retter, f.eks. som tilbehør til en højrebssteak med bearnaise. Det er en meget syrlig salat, med masser af sprødhed og smag.
Ved at råmarinere rødløg i limesaften, tager du noget af biddet ud af løget, så smagen bliver mere afdæmpet, hvilket gør, at de egner sig utrolig godt i en salat.
Ingredienser
- 100 g rødløg
- 100 g æble
- 1 lime
- 2 forårsløg
- 30 g olivenolie
- 30 g mandler
- røgsalt (kan erstattes med alm. flagesalt)
- parmesan
- friskkværnet peber
Udstyr
- Mandolinjern (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen
Tænd ovnen på 200° varmluft. - Forbered løg og æble
Skær løg og æble i meget tynde skiver på et mandolinjern og læg skiverne i en skål. - Mariner løg og æble
Pres limesaft ud over løg og æble og sæt til side. - Bag forårsløg
Læg forårsløg i et ildfast fad, vend i halvdelen af olivenolie og drys med salt og peber.
Bag i 20 minutter.
Skær i stykker af ca. 1 cm. - Rist mandler
Varm det resterende olie op på en pande ved medium varme.
Hak mandlerne groft, og læg dem på panden sammen med røgsalt.
Steg i 10 minutter. Lad køle ned. - Anret
Anret i en dyb tallerken.
Bland løg og æbler godt og fordel på to tallerkener.
Fordel forårsløg og mandler ovenpå.
Brug en grøntsagskniv til at lave flager af parmesan, som du drysser ud over tallerkenen.
Kværn lidt peber på toppen og server.
Kommentarer