Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Tzatziki

Tzatziki
Oversigt
Opskrift
Tzatziki
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

Tzatziki er formentlig en af de mest kendte græske retter — og med rette. Sprødheden fra agurkerne, syrligheden fra eddiken, fedmen fra den græske yoghurt og biddet fra hvidløget giver den en særstatus på aftensmadsbordet, og den går utrolig godt til mange forskellige retter.

Den kan serveres til pita og souvlaki, til lam, på burger eller i en sandwich, til fisk, som topping til en bagt kartoffel og til et væld af andre retter. Du kan også bare spise den direkte af skålen med en ske…

Retten har mange varianter, blandt andet tilføjes der i nogle tilfælde citronsaft, mynte eller persille, men vi holder meget af den helt traditionelle tzatziki, der med sine få, enkle ingredienser giver hovedelementerne plads, og derfor er det også vores fortolkning af den traditionelle græske tzatziki, du her får opskriften på.

Ingredienser

  • 2 agurker
  • 1 kg græsk yoghurt , 10%
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt dild
  • olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • havsalt
  • friskkværnet peber

Udstyr

  • Kniv
  • Si

  1. Forbered agurker
    Skræl agurkerne, skær dem på langs, og fjern kernerne med en teske. Skær dem i strimler på langs, og hak dem derefter fint.
  2. Dræn agurker
    Læg agurkerne i en si, drys med en teskefuld salt, vend rundt, og lad trække over natten i køleskabet. Saltet hjælper til at trække vandet ud af agurkerne, hvilket bidrager til, at du ikke får en vandet tzatziki.
    TIP: Har du travlt, kan du lade dem stå i 10 minutter, og derefter klemme vandet ud af dem.
  3. Forbered sauce
    Pil hvidløg, mas dem med en kniv og bland det med olivenolie og eddike. Bland hvidløgsmassen i den græske yoghurt. Den kan sagtens trække over natten i køleskabet — det gør, at hvidløgssmagen ikke bliver så skarp.
  4. Bland
    Bland agurker og yoghurt. Tilføj finthakket dild lige inden servering og vend rundt. Smag til med salt, peber og eddike.
  5. Servér
    Hæld lidt olivenolie på toppen og slut af med friskkværnet peber.

Tzatziki

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser