Tzatziki er formentlig en af de mest kendte græske retter — og med rette. Sprødheden fra agurkerne, syrligheden fra eddiken, fedmen fra den græske yoghurt og biddet fra hvidløget giver den en særstatus på aftensmadsbordet, og den går utrolig godt til mange forskellige retter.
Den kan serveres til pita og souvlaki, til lam, på burger eller i en sandwich, til fisk, som topping til en bagt kartoffel og til et væld af andre retter. Du kan også bare spise den direkte af skålen med en ske…
Retten har mange varianter, blandt andet tilføjes der i nogle tilfælde citronsaft, mynte eller persille, men vi holder meget af den helt traditionelle tzatziki, der med sine få, enkle ingredienser giver hovedelementerne plads, og derfor er det også vores fortolkning af den traditionelle græske tzatziki, du her får opskriften på.
Ingredienser
- 2 agurker
- 1 kg græsk yoghurt , 10%
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt dild
- olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- havsalt
- friskkværnet peber
Udstyr
- Kniv
- Si
- Forbered agurker
Skræl agurkerne, skær dem på langs, og fjern kernerne med en teske. Skær dem i strimler på langs, og hak dem derefter fint. - Dræn agurker
Læg agurkerne i en si, drys med en teskefuld salt, vend rundt, og lad trække over natten i køleskabet. Saltet hjælper til at trække vandet ud af agurkerne, hvilket bidrager til, at du ikke får en vandet tzatziki.
TIP: Har du travlt, kan du lade dem stå i 10 minutter, og derefter klemme vandet ud af dem. - Forbered sauce
Pil hvidløg, mas dem med en kniv og bland det med olivenolie og eddike. Bland hvidløgsmassen i den græske yoghurt. Den kan sagtens trække over natten i køleskabet — det gør, at hvidløgssmagen ikke bliver så skarp. - Bland
Bland agurker og yoghurt. Tilføj finthakket dild lige inden servering og vend rundt. Smag til med salt, peber og eddike. - Servér
Hæld lidt olivenolie på toppen og slut af med friskkværnet peber.
Kommentarer
Alle elsker tzatziki og her er endnu en tzatziki opskrift der er værd at prøve når man har smagt jeres.
https://7opskrifter.dk/opskrift/tzatziki-opskrift-graesk-yoghurt-m-agurk/