torsdag d. 1. dec 2016
af
Peter Steen Høgenhaug torsdag d. 2. nov 2017
Julegaver til madnørden 2016
Julegaver til madnørden 2016Julen nærmer sig, og det er igen tid til at gå i panik over, hvad du skal ønske dig. Men bare rolig — vi kommer her med vores bud på ønskesedlen til madnørden i 2016.
Kogebøger
2016 har bragt en god række kogebøger til boghandlerne. Her er nogle af vores bud på bøger, du skal eje.
Thomas Herman — Gæstebud
Thomas Herman dykker ned i mad til gæster, og leverer i denne bog over 100 opskrifter, som kan sammensættes til gæstemenuer. Det er ikke nemme hverdagsretter, men i stedet opskrifter til dig, der godt kan lide at hygge om maden.
Nikolaj Buchardt & Rasmus Bredahl — Neurogastronomi
Én ting er, at være god til at lave mad. En anden er, at forstå hvorfor det fungerer. Hvorfor reagerer vores sanser, som de gør? Nikolaj Buchardt og Rasmus Bredahl kigger på farver, dufte og alt muligt andet, og forklarer hvordan hjernen fungerer ift. sult og spisning — uden at blive for nørdet (i hvert fald ifølge dem selv).
Jane Kjølbye — Smagens mester – Michel Michaud
Michel Michaud, der vel nærmest har ansvaret for at introducere Danmark sådan rigtigt for det franske køkken igennem sit arbejde på blandt andet Falsled Kro, Søllerød Kro og Ruths Hotel, er omdrejningspunktet i denne samtale-/kogebog af Jane Kjølbye, der handler om bl.a. hans kærlighed for råvarer, om vin, gastronomimode m.m.
Køkkenudstyr
Imperia SP150 pastamaskine
Hjemmelavet pasta er bare bedre. Punktum. Imperia har en del år på bagen, og deres pastamaskiner er nærmest de facto-standarden. Med denne pastamaskine følger desuden knive til tagliatelle og fettuccine.
Skærebræt
Enhver kok — professionel eller amatør — har brug for et godt skærebræt. Vi er helt vilde med Noyers skærebrætter i valnøddetræ, der omend et højt prismærke, er utroligt smukke. Næsten så smukke, at man ikke tør bruge dem.
Slibesten
Med en døv kniv kan man lige så godt lade være. Den skarpe kniv er uundværlig, men det kan også være en omstændig proces, at sende sine knive til slibning i tide og utide. Men hvad med at slibe dine egne knive? Japanske slibesten giver dig muligheden for lige netop det. De fås med forskellige kornstørrelser. Vi anbefaler en grov til at fjerne hakker, og nogle finere til at gøre kniven skarpere og polere den, f.eks. en 400/1000 og en 3000/8000, som kan fås hos Cibumic fra omkring 299 kr.
Andet
Gordon Ramsay — MasterClass
Selvom vi også havde madkurser på listen sidste år, så er det stadig en god gave, og Gordon Ramsay har netop offentliggjort, at han i begyndelsen af 2017 lancerer en masterclass med videoer, opskrifter og meget andet.
Restaurantbesøg
Alle ville blive glade for en tur på restaurant, og med den voksende mængde kvalitetsrestauranter til fornuftige priser er der også god mulighed for, at finde en restaurant inden for prisklassen, uanset hvor i landet, du befinder dig. Et godt startsted er White Guide, hvor du kan finde anmeldelser og meget andet. Du kan også downloade deres app.
Kommentarer