Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Julegaver til madnørden 2016

Julegaver til madnørden 2016
Julegaver til madnørden 2016

Julen nærmer sig, og det er igen tid til at gå i panik over, hvad du skal ønske dig. Men bare rolig — vi kommer her med vores bud på ønskesedlen til madnørden i 2016.

Kogebøger

2016 har bragt en god række kogebøger til boghandlerne. Her er nogle af vores bud på bøger, du skal eje.

Thomas Herman — Gæstebud

Thomas Herman dykker ned i mad til gæster, og leverer i denne bog over 100 opskrifter, som kan sammensættes til gæstemenuer. Det er ikke nemme hverdagsretter, men i stedet opskrifter til dig, der godt kan lide at hygge om maden.

Køb bog (ca. 275 kr.)

Thomas Herman — Gæstebud

Nikolaj Buchardt & Rasmus Bredahl — Neurogastronomi

Én ting er, at være god til at lave mad. En anden er, at forstå hvorfor det fungerer. Hvorfor reagerer vores sanser, som de gør? Nikolaj Buchardt og Rasmus Bredahl kigger på farver, dufte og alt muligt andet, og forklarer hvordan hjernen fungerer ift. sult og spisning — uden at blive for nørdet (i hvert fald ifølge dem selv).

Køb bog (ca. 288 kr.)

Neurogastronomi

Jane Kjølbye — Smagens mester – Michel Michaud

Michel Michaud, der vel nærmest har ansvaret for at introducere Danmark sådan rigtigt for det franske køkken igennem sit arbejde på blandt andet Falsled Kro, Søllerød Kro og Ruths Hotel, er omdrejningspunktet i denne samtale-/kogebog af Jane Kjølbye, der handler om bl.a. hans kærlighed for råvarer, om vin, gastronomimode m.m.

Køb bog (ca. 235 kr.)

Køkkenudstyr

Imperia SP150 pastamaskine

Hjemmelavet pasta er bare bedre. Punktum. Imperia har en del år på bagen, og deres pastamaskiner er nærmest de facto-standarden. Med denne pastamaskine følger desuden knive til tagliatelle og fettuccine.

Køb Imperia SP150 pastamaskine (ca. 500 kr.)

Imperia SP150

Skærebræt

Enhver kok — professionel eller amatør — har brug for et godt skærebræt. Vi er helt vilde med Noyers skærebrætter i valnøddetræ, der omend et højt prismærke, er utroligt smukke. Næsten så smukke, at man ikke tør bruge dem.

Køb Noyer skærebræt (fra 749 kr.)

Noyer skærebræt

Slibesten

Med en døv kniv kan man lige så godt lade være. Den skarpe kniv er uundværlig, men det kan også være en omstændig proces, at sende sine knive til slibning i tide og utide. Men hvad med at slibe dine egne knive? Japanske slibesten giver dig muligheden for lige netop det. De fås med forskellige kornstørrelser. Vi anbefaler en grov til at fjerne hakker, og nogle finere til at gøre kniven skarpere og polere den, f.eks. en 400/1000 og en 3000/8000, som kan fås hos Cibumic fra omkring 299 kr.

Køb slibesten hos Cibumic (299 – 499 kr.)

Andet

Gordon Ramsay — MasterClass

Selvom vi også havde madkurser på listen sidste år, så er det stadig en god gave, og Gordon Ramsay har netop offentliggjort, at han i begyndelsen af 2017 lancerer en masterclass med videoer, opskrifter og meget andet.

Køb kursus hos MasterClass ($90)

Restaurantbesøg

Alle ville blive glade for en tur på restaurant, og med den voksende mængde kvalitetsrestauranter til fornuftige priser er der også god mulighed for, at finde en restaurant inden for prisklassen, uanset hvor i landet, du befinder dig. Et godt startsted er White Guide, hvor du kan finde anmeldelser og meget andet. Du kan også downloade deres app.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Subscribe
Påmindelser
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x