Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Julegaver til madnørden 2015

Julegaver til madnørden 2015
Nomiku WiFi

Er du en af dem, der aldrig kan finde julegaveønsker? Det problem har vi ikke. Som madnørd er der næsten altid køkkenudstyr, kogebøger eller ingredienser, der kan sættes på ønskelisten. Vi har samlet en række produkter, som vi i hvert fald ikke ville have noget imod, at finde under juletræet.

Kogebøger

En ny kogebog er altid velset, og der bliver hele tiden udgivet nye. Vi elsker at bladre gennem bøgerne og finde inspiration i billederne.

Timm Vladimir — Små retter, stor smag

Timm Vladimirs nye kogebog er spækket med lækre opskrifter og fantastiske billeder. Timm blander klassiske danske ingredienser og metoder sammen med retter inspireret af middelhavskøkkenet og mellemøsten, og det giver en række lækre retter, der kan bruges både til hverdag og fest.

Køb bog (ca. 200 kr.)

J. Kenji López-Alt — The Food Lab

J. Kenji López-Alt huserer til dagligt på Serious Eats, en madblog med ry for kvalitetsopskrifter, dybdegående videnskabelige artikler og meget andet. The Food Lab er området på Serious Eats, hvor Löpez-Alt arbejder med at forbedre madlavning derhjemme ved hjælp af videnskab. Nu har han skrevet et enormt værk på over 900 sider.

Køb bog (ca. 360 kr.)

J. Kenji Löpez-Alt — The Food Lab

Søren Ejlersen, Ditte I. Thuesen & Steven S. Peterson — Fermentering

Fermentering er for en rimelig ny teknik, og denne bog virker til at kunne give et godt indblik i metoden og dens anvendelsesmuligheder. Fermentering bliver brugt i stadig højere grad på restauranter —  bl.a. har vi på Restaurant Tabu i Aalborg fået serveret rimmet torsk med broken æblegel og fermenterede stikkelsbær. Ubeskriveligt godt.

Køb bog (155 kr.)

Fermentering

Køkkenudstyr

Krups F DK2 51 belgisk vaffeljern

Dette må nødvendigvis være en af vores næste investeringer. Vi elsker belgiske vafler, og tænk lige, at kunne lave dem selv!

Køb belgisk vaffeljern (ca. 450 kr.)

Krups F DK2 51 belgisk vaffeljern

Sous vide

Sous vide er kommet for at blive, og det er efterhånden også til at betale for en god sous vide til privat brug. Vi har alle forudbestilt en Nomiku Wifi, men andre alternativer er Sansaire eller Anova. Find rabatkoder til Nomiku i vores anmeldelse af Nomiku Classic.

Køb Nomiku Wifi (ca. 1.500 kr.)

Nomiku WiFi

Pande

De fleste har et par teflonpander i skuffen, men det er de færreste, der ejer en pande, der vil holde for livet. Pander i kulstofstål er fantastiske, og faktisk også til at betale for. Er du ikke overbevist, kan du læse vores anmeldelse af de Buyer-pander.

Køb De Buyer-pander (349 – 549 kr.)

Kniv

En god skarp kniv er essentiel i ethvert køkken. Skal det være rigtig lækkert, kan du gå efter en kniv i Damaskus-stål. Vores bedste bud er at kigge hos H.W. Larsen, hvor de faktisk også lige nu har tilbud på en del knive.

Køb knive hos H.W. Larsen (11 – 22.149 kr.)

Grej til molekylærgastronomi

Hvis en amatørkok skal køfte sin kogenkunst til næste skridt, er molekylærgastronomi den helt rigtige vej at gå. Der fås flere forskellige sæt med både ingredienser og grej. Kig lidt rundt hos f.eks. Gastrofood, og bliv inspireret — Cuisine R-Evolution New Generation er et godt bud på et startsæt.

Køb kit hos Gastrofood (350 kr.)

Cuisine R-evolution

DIY-kits

Enhver madnørd med respekt for sig selv forsøger at lave så meget som muligt fra bunden. Efterhånden findes der masser af DIY-kits, som gør det let at samle både grej og ingredienser til at komme i gang med f.eks. osteproduktion, ølbrygning eller andet. Vi har samlet en række specielle DIY-kits, som enhver madnørd ville elske, at få fingrene i.

Ølbrygningskit

Ølbrygningskit, der indeholder både kapsler, slanger, gæringspander m.m. Det komplette sæt for madnørden, der vil i gang med ølbrygning.

Køb ølbrygningskit (395 kr.)

Ølbrygningskit

Osteproduktionskit

Hjemmelavet ost er let at komme i gang med, og også virkelig sjovt. Derudover er det også forholdsvis billigt at skaffe redskaberne.

Køb osteproduktionskit (186 kr.)

Osteproduktion

Madkurser

Har madnørden virkelig alt i køkkenet, så kan du overveje et kursus — der er mange forskellige kurser i hele landet.

Meyer

Claus Meyer kan man ikke komme uden om, når man snakker gastronomi i Danmark. Meyer tilbyder en stor række kurser forskellige steder i landet.

Køb kursus hos Meyers (175 – 2.000 kr.)

Timm Vladimirs Køkken

Timm Vladimir har de senere år gjort sig bemærket på den danske madlavningsscene, og det er ikke uden grund. Giv madnørden et kursus i Timm Vladimirs køkken — alt fra molekylærgastronomi til mexicansk streefood.

Køb madkursus hos Timm Vladimirs køkken (800 – 1.100 kr.)

ChefSteps

ChefSteps blev stiftet af folkene bag Modernist Cuisine, der simpelthen ikke kunne få nok af, at arbejde med madteknikker. De er baseret i Seattle, men tilbyder et utal af onlinekurser (f.eks. sousvide, knivslibning, kaffe mv.) af høj kvalitet — lige nu kan du for $19 få fri adgang til alle kurser, også fremtidige.

Køb kursus hos ChefSteps — (ca. 130 kr.)

Kursus hos ChefSteps

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser