Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Flæskesteg i sous vide

Flæskesteg i sous vide
Oversigt
Opskrift
Flæskesteg i sous vide
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
2.5 (baseret på 5 stemmer)

Flæskesteg kan på en måde virke en smule almindelig. Det er en skam, for sjældent får man et stykke kød, der som flæskestegen bare har det hele — smag, mørhed, sprødhed.

Ikke desto mindre kan flæskestegen let blive en ærgerlig oplevelse. Hvem har ikke bidt i stykke tørt, smagløst stykke kød, der oveni købet har bløde svær? Der findes et utal af måder at lave flæskesteg på. Vi kan godt lide at tilberede den i sous vide, fordi man her får mørheden præcis som ønsket. Derudover hjælper sous viden til at mørne sværene, som bliver lettere at få sprøde. Det gør vi i en glohed ovn med grillen tændt.

Det kræver ikke andet end en smule planlægning, og så kan du til gengæld også sætte tænderne i den møreste flæskesteg med de sprødeste svær.

Svinekam

Ingredienser

Steg

  • 2 kg svinekam med svær
  • salt

Sovs

  • laurbærblade (valgfrit)
  • 2 spsk hvedemel
  • 30 g smør
  • 1 l svinebouillon
  • 1 spsk ribsgelé
  • kulør

Udstyr

  • Sous vide
  • Ovn

Fremgangsmåde

  1. Forbered vandbad
    Tænd din sous vide på 58°.
  2. Salt kødet
    Salt rundhåndet stegen — ca. en lille håndfuld fordelt på hele stegen. Du behøver ikke at koncentrere dig om, at få salt mellem sværene nu.
  3. Tilbered stegen
    Pak stegen i en stor ziploc-pose eller vakuumpose sammen med et par laurbærblade. Sæt en ske fast med en klemme i bunden af posen (for at sikre, at stegen ikke flyder) og sænk den forsigtigt ned i dit vandbad. Afhængigt af størrelsen på dit kar, kan det være nødvendigt løbende at fjerne vand fra karret, så det ikke flyder over. Lad den ligge i badet i 8-10 timer. Når du kommer over 10 timer begynder kødet lettere at falde fra hinanden.
    Flæskesteg i sous vide
  4. Varm ovnen
    Tænd ovnen på grill (uden varmluft) og skru op på 250 grader.
  5. Klargør stegen
    Klip hul på posen og sigt væden. Sæt til side. Aftør stegen grundigt med køkkenrulle. Salt sværene med masser af salt, og sørg for, at komme godt ned mellem sværene.
  6. Tilbered stegen
    Sæt stegen på en rist midt i ovnen. Sørg for at sværene er nogenlunde plane ved at lægge sammenkrøllet sølvpapir under stegen, hvor det er nødvendigt. Den skal have 20-30 minutter. Hold løbende øje.
  7. Lav roux
    Lav en roux ved at smelte smør i en gryde ved medium varme og piske hvedemel heri. Fortsæt med at piske over varme indtil rouxen begynder at tage en lys karamelfarve.
  8. Lav sauce
    Tilsæt boullion og stegesky fra posen og pisk godt sammen. Tilføj ribsgelé. Smag til med salt, peber og evt. mere ribsgelé.
  9. Lad stegen hvile
    Lad stegen hvile i 10 minutter inden du skærer den ud.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser