Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Kammerjunkere

Kammerjunkere
Oversigt
Opskrift
Kammerjunkere
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

Kammerjunkeren er en gammel dansk småkage, der har sit navn fra den adelige titel af samme navn. Dejen formes til kugler, forbages, skæres over og tørres derefter i ovnen til de er helt sprøde.

Vores kammerjunkere mangler ikke noget — masser af smør, masser af sukker og masser af vanilje. De er knasende sprøde med en hel tilpas afdæmpet smag, der ikke stjæler opmærksomheden fra den fede koldskål, men i stedet supplerer den helt perfekt.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 40 g sukker
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 7 g bagepulver (ca. ½ spiseske)
  • 0.4 dl sødmælk

Udstyr

  • Intet særligt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovn
    Varm ovnen op til 180° ved almindelig varme.
  2. Lav vaniljesukker
    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med den flade side af en kniv. Mas kornene sammen med 1 spsk. sukker, så vaniljekornene bliver fordelt godt. Bland vaniljesukkeret med resten af sukkeret.
  3. Tilsæt smør
    Skær smørret i små stykker og bland det i sukkermassen. Mos det godt med en gaffel.
  4. Tilsæt æg og mælk
    Tilsæt æg og mælk og rør godt rundt.
  5. Tilsæt mel og bagepulver
    Tilsæt mel og bagepulver til blandingen og rør godt rundt indtil dejen er ensartet.
  6. Form pølser
    Del dejen i 5 lige store stykker, og tril dem derefter til pølser med en tykkelse på ca. 1 cm. Skær derefter pølserne over i stykker på 1 cm.
  7. Tril kugler
    Form kugler af stykkerne og fordel dem på et stykke bagepapir på en bageplade. Denne opskrift passer til ca. to fyldte bageplader. De flyder en smule ud, så sørg for god plads omkring dem.
  8. Bag første omgang
    Sæt bagepladen i ovnen (kun én ad gangen) og bag i 10 minutter. Tag derefter pladen ud og lad kammerjunkerne køle en smule ned. Bag imens næste plade.
  9. Skær over
    Skær forsigtigt de små kugler over med en lille brødkniv og fordel dem på pladen med indersiden opad. Sæt tilbage i ovnen og bag i ca. 10-15 minutter eller indtil kammerjunkerne er sprøde. Fortsæt på samme måde med de øvrige plader.
  10. Servér
    Lad køle ned på en rist og servér i rigelige mængder i hjemmelavet koldskål.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser