Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Koldskål

Koldskål
Oversigt
Opskrift
Koldskål
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

De fleste kender koldskål, den kolde suppe bestående af blandt andet kærnemælk. Koldskål er fantastisk på de lune sommeraftener, når endelig de er der, som dessert (eller som hovedret — man må godt).

Koldskål serveres tvebakker, kammerjunkere eller jordbær, men du kan også sagtens bruge en god granola eller müsli. Vi synes dog, at du skal prøve vores kammerjunkere.

Vores koldskål er både syrlig og fed, da vi bruger en kombination af kærnemælk og ymer. Vi bruger desuden æggeblommer i koldskålen, fordi vi synes det tilføjer en helt anden dimension i smagen.

Ingredienser

  • 1 l kærnemælk
  • 1 l ymer
  • 2 økologiske citroner
  • 6 økologiske æggeblommer
  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker

Udstyr

  • Intet særligt

Fremgangsmåde

  1. Lav vaniljesukker
    Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Mas den med en teske sukker med bladet på kniven.
  2. Lav æggesnaps
    Bland vaniljesukkeret med resten af sukkeret og æggeblommerne. Pisk godt indtil sukkeret er helt opløst.
  3. Tilsæt kærnemælk
    Tilsæt kærnemælken i en tynd stråle mens du pisker godt.
  4. Tilsæt ymer
    Tilsæt ymer lidt ad gangen mens du pisker godt.
  5. Tilsæt citron
    Riv citronskal på begge citroner (kun det yderste gule lag — det hvide er bittert) ned i skålen med koldskålen. Pres citronerne og hæld citronsaften i koldskålen. Bland godt.
  6. Lad trække
    Stil koldskålen på køl i mindst en time — kan du ikke vente, så smager den altså stadig godt med det samme.
  7. Servér
    Servér med f.eks. kammerjunkere og jordbær.
    Koldskål med kammerjunkere og jordbær

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser