Oversigt
Opskrift
Nam chim kai — sød thai-chilisauce
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
Thailand har mange forskellige dipping sauces, men den mest populære herhjemme må være den søde, klistrede nam chim kai, der også findes på de fleste supermarkedhylder.
Saucen er imidlertid utrolig let at lave selv, og det giver en fantastisk mulighed for at tilføje lidt mere styrke end i flaskevarianten. Vi bruger små, stærke thaichilier, men du kan bruge alle mulige slags chilier, f.eks. røde jalapeños.
Den er fantastisk til at dyppe f.eks. forårsruller eller rejer i, men gør sig også godt som topping på en portion nudler eller ris.
Ingredienser
- 180 ml vand
- 60 ml risvineddike
- 100 g palmesukker
- 10 g rød chili
- 7 g tapiocastivelse
Udstyr
- Blender
- Gryde
Fremgangsmåde
- Forbered chilier
Skær toppen af chilierne. - Blend
Kom chili, vand, palmesukker og eddike i en blender og blend løs indtil chilien er helt hakket. - Kog op
Kom saucen i en gryde og kog op ved medium varme. Lad simre i 5 minutter. - Tilsæt stivelse
Bland tapiocastivelsen med 1 spsk vand og hæld den derefter i saucen. Lad simre i 3 minutter. - Køl ned
Lad saucen køle ned, og hæld den på et skoldet glas.
Kommentarer