Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Nam chim kai — sød thai-chilisauce

Nam chim kai
Oversigt
Opskrift
Nam chim kai — sød thai-chilisauce
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

Thailand har mange forskellige dipping sauces, men den mest populære herhjemme må være den søde, klistrede nam chim kai, der også findes på de fleste supermarkedhylder.

Saucen er imidlertid utrolig let at lave selv, og det giver en fantastisk mulighed for at tilføje lidt mere styrke end i flaskevarianten. Vi bruger små, stærke thaichilier, men du kan bruge alle mulige slags chilier, f.eks. røde jalapeños.

Ingredienser til nam chim kai

Den er fantastisk til at dyppe f.eks. forårsruller eller rejer i, men gør sig også godt som topping på en portion nudler eller ris.

 

Ingredienser

  • 180 ml vand
  • 60 ml risvineddike
  • 100 g palmesukker
  • 10 g rød chili
  • 7 g tapiocastivelse

Udstyr

  • Blender
  • Gryde

Fremgangsmåde

  1. Forbered chilier
    Skær toppen af chilierne.
  2. Blend
    Kom chili, vand, palmesukker og eddike i en blender og blend løs indtil chilien er helt hakket.
  3. Kog op
    Kom saucen i en gryde og kog op ved medium varme. Lad simre i 5 minutter.
  4. Tilsæt stivelse
    Bland tapiocastivelsen med 1 spsk vand og hæld den derefter i saucen. Lad simre i 3 minutter.
  5. Køl ned
    Lad saucen køle ned, og hæld den på et skoldet glas.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser