Oversigt
Opskrift
Nam som prik dong — syltede chilier
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
Der findes masser af godt thai-tilbehør. En af dem er syltede chilier, på thailandsk det mindre mundrette nam som prik dong, der direkte oversat betyder “eddike med chili”-sauce. Og det er lige hvad det er.
Råsyltede, små chilier, med en så voldsom styrke, at det er bedst at lade dine gæster dosere selv. Sørg også gerne for lidt køkkenrulle, så de kan tørre sved af panden.
Men bliv ikke skræmt — en smule syltede chilier ovenpå f.eks. en grøn curry-ret tilføjer en helt ny dimension. Chilierne er utroligt simple at lave, og holder sig i op til to måneder i køleskabet.
Ingredienser
- 10 små thai-chilier
- 50 ml vand
- 40 ml risvineddike
- 3 g fint salt (ca. ½ teske)
- 5 g sukker (ca. 1 teske)
Udstyr
- Kniv
Fremgangsmåde
- Bland syltelage
Pisk vand, eddike, sukker og salt sammen indtil sukker og salt er opløst. - Skær chili
Skær chilierne på tværs i tynde skiver. Fjern ikke kernerne. - Bland
Kom chilierne i lagen. Lagen skal dække alle chilierne — gør den ikke det, kan du supplere op med vand og eddike. - Sæt til side
Lad stå på køkkenbordet i minimum 2 timer — gerne et døgn. Opbevar derefter i køleskabet.
Kommentarer