Introduktion
Der er ikke ret meget, der slår hjemmelavet sorbet. Men alt for ofte ender sorbeten med at blive mere eller mindre krystalliseret, selv med en ismaskine. Det rette forhold mellem vand og sukker er helt afgørende for den rigtige, cremede konsistens. Her er vores opskrift på sorbetsirup, der skal bruges i alle de sorbetopskrifter, du finder her på siden.
Siruppen indeholder både sukker og glucosesirup. I Danmark er glukosesirup fra supermarkeder typisk udvundet af hvedestivelse, hvilket både betyder, at den ikke er så sød som almindelig sukker, og at den hjælper til at reducere krystalliseringen.
Ud over sorbetsirup, anvender vi også xanthan gum i sorbet, hvilket også bidrager til en fantastisk cremet struktur. Men mere om det i opskrifterne på de enkelte sorbeter.
Ingredienser
- 300 g vand
- 300 g sukker
- 70 g glucosesirup
Udstyr
- Gryde
- Piskeris
Fremgangsmåde
- Bland ingredienser
Bland sukker og vand i en gryde. - Smelt sukker
Varm det op under medium varme og pisk jævnligt, indtil alt sukkeret er smeltet. Det tager ca. 10-15 minutter. - Kog sirup
Bring det i kog og lad det simre kort, indtil væsken har fået en lidt tyk konsistens. - Tilsæt glucosesirup
Tag gryden af blussen og hæld glucosesirup deri. Rør godt. - Køl ned
Køl ned i 30-45 minutter, evt. i vandbad.
Kommentarer