Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Sous vide-entrecote med bagt kartoffel

Bagt kartoffel
Oversigt
Opskrift
Sous vide-entrecote med bagt kartoffel
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
2.5 (baseret på 3 stemmer)

Bagt kartoffel med dressing er en klassisk amerikansk steakhouse-specialitet, der ofte serveres sammen med en steak. Vi kommer her med vores udgave af en sprød og saftig bagt kartoffel med en flot rød entrecote.

Vi tilbereder entrecoten sous vide for at kunne kontrollere konsistens og temperatur præcist, og på den måde opnår vi et perfekt stykke kød — hver gang. Vi tilbereder den ved 56° for at opnå medium rare. Tilbered ved 54° for rare eller 58° for medium.

Bagning af kartofler kan foregå på flere måder — ofte indpakket i sølvpapir, fordi det holder på fugtigheden i kartoflen. Vi elsker dog at spise det sprøde skind, og det opnås langt bedre ved at bage kartoflen uden indpakning — og du får altså stadig en saftig kartoffel.

Den klassiske dressing til bagte kartofler består af creme fraiche, hvidløg og purløg, men vores variant bruger både creme fraiche og mayonnaise, der tilfører retten en behagelig fedme, og bagte hvidløg, der fjerner noget af skarpheden fra de rå hvidløg.

Ingredienser

  • 2 entrecote
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 bagekartofler
  • havsalt
  • friskkværnet peber
  • 1 hvidløg
  • 0.5 dl creme fraiche
  • 0.5 dl Hellmanns eller hjemmelavet mayonnaise
  • 0.5 bundt purløg
  • 0.5 citron

Udstyr

  • Sous vide-udstyr
  • Stavblender

Fremgangsmåde

  1. Forvarm sous vide og ovn
    Varm vandbad op til 56° og tænd ovnen på 175° varmluft.
  2. Forbered kød
    Gourmetsalt
    kødet og lad det stå på køkkenbordet i 30 minutter. Kværn frisk peber ud over kødet.
  3. Læg kød i sous vide
    Pak kødet i ziploc- eller vakuumposer sammen med rosmarin og olivenolie, og sænk kødet ned i vandbadet. Hvis du bruger ziploc-poser, skal du sørge for at posen er åben, mens du sænker den, da det varme vand så vil presse luften ud af posen. Luk posen når det meste af luften er presset ud. Kødet skal have minimum en time, dog maksimalt tre timer — her passer det perfekt med halvanden time når kartoflerne skal ud af ovnen.
  4. Forbered kartofler
    Vask kartoflerne grundigt og tør dem let. Knus havsalt med en morter, hæld det i en skål, og vend kartoflerne heri én ad gangen, så de er dækket med salt.
    Saltede kartofler
  5. Forbered hvidløg
    Skær toppen af hvidløget, pensl med lidt olivenolie, og drys med salt og peber.
  6. Bag kartofler og hvidløg
    Sæt kartofler og hvidløg på en rist og placér dem i midten af ovnen. De skal bage i ca. fem kvarter — mærk efter med en strikkepind eller en gaffel undervejs. Hvis du bager mere end fire kartofler, skal du lægge omkring et kvarter til.
  7. Lav dressing
    Bland i mellemtiden creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, salt og peber i en skål. Stil på køl. Når hvidløget har været i ovnen i en time tager du det ud og lader det køle ned. Pres hvidløget ud af skallen, og blend det sammen med dressingen. Bland finthakket purløg heri.
    hvidloeg
  8. Steg kød
    Når kartoflerne er færdige slukker du ovnen, og lader dem blive deri. Tag kødet op, dup det tørt, og steg det 45 sekunder på hver side på en meget varm pande i lidt olivenolie.
    IMG_4734
  9. Servér
    Prik et snit i kartoflerne med en gaffel og fyld med dressing. Servér gerne med en let salat.
    Bagt kartoffel

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser