Oversigt
Opskrift
Sprøde og saftige majskolber i sous vide
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
Majskolberne begynder så småt at dukke op på hylderne. Men kolberne kan være en kedelig, smagløs omgang, hvis ikke de tilberedes ordentligt.
Ja, du gættede rigtigt — vi tilbereder dem i sous vide. De skal ikke tilberedes længe, og det giver mulighed for at tilsætte smag direkte i posen — først og fremmest smør — men også for eksempel hvidløg eller krydderurter. På grund af det lukkede miljø trænger smagen ind i majsen.
Ingredienser
- 2 majskolber
- havsalt
- 25 g smør
- 2 fed hvidløg
- Sous vide-udstyr
Fremgangsmåde
- Forbered vandbad
Indstil temperaturen på din sous vide til 84°. - Forbered majs
Fjern skallen fra majsene. - Pak majs
Kom kolberne i en ziploc-pose sammen med smør og salt. Knus hvidløgene ved at slå din lade hånd ned i dem så de åbner sig. Læg dem i posen. - Tilbered majs
Sænk forsigtigt posen ned i vandet, mens du lader det varme vand presse det sidste luft ud af posen. Luk posen helt. Tilbered i 30 minutter.
- Servér
Tag majsene ud af posen og spis dem med det samme.
Tip: Selvom der var smør i posen kan du jo sagtens komme smør på ved bordet som du plejer.
Kommentarer