Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Sprøde og saftige majskolber i sous vide

Majskolber
Oversigt
Opskrift
Sprøde og saftige majskolber i sous vide
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

Majskolberne begynder så småt at dukke op på hylderne. Men kolberne kan være en kedelig, smagløs omgang, hvis ikke de tilberedes ordentligt.

Ja, du gættede rigtigt — vi tilbereder dem i sous vide. De skal ikke tilberedes længe, og det giver mulighed for at tilsætte smag direkte i posen — først og fremmest smør — men også for eksempel hvidløg eller krydderurter. På grund af det lukkede miljø trænger smagen ind i majsen.

Ingredienser

  • 2 majskolber
  • havsalt
  • 25 g smør
  • 2 fed hvidløg

  • Sous vide-udstyr

Fremgangsmåde

  1. Forbered vandbad
    Indstil temperaturen på din sous vide til 84°.
  2. Forbered majs
    Fjern skallen fra majsene.
  3. Pak majs
    Kom kolberne i en ziploc-pose sammen med smør og salt. Knus hvidløgene ved at slå din lade hånd ned i dem så de åbner sig. Læg dem i posen.
  4. Tilbered majs
    Sænk forsigtigt posen ned i vandet, mens du lader det varme vand presse det sidste luft ud af posen. Luk posen helt. Tilbered i 30 minutter.
    Majskolber i sous vide
  5. Servér
    Tag majsene ud af posen og spis dem med det samme.

Tip: Selvom der var smør i posen kan du jo sagtens komme smør på ved bordet som du plejer.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser