Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Sylte af nakkefilet i sous vide

Julesylte af nakkefilet
Oversigt
Opskrift
Sylte af nakkefilet i sous vide
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
3 (baseret på 8 stemmer)

Julesylte er for mange en vigtig del af julebordet og har du lyst til at imponere familien kan du selv kaste dig ud i at lave den.

Traditionelt laves sylte af svinehoved eller -skank, men vi bruger nakkefilet, der både er lettere at få fat i og mere fedtfattig. Ved at tilberede i sous vide frem for at koge kødet undgår vi derudover at koge al smagen ud i vandet, og kan i stedet tilberede sammen med de lækre julekrydderier.

Opskriften her giver to bakker sylte.

Tip: Køb en stor nakkefilet og brug den anden halvdel til rullepølse.

Ingredienser

  • 1 kg nakkefilet
  • 2 løg
  • 2 dl svinefond eller vand
  • 5 nelliker
  • 1 tsk allehånde
  • lidt revet muskatnød
  • 2 spsk salt
  • friskkværnet peber
  • 5 laurbærblade
  • 4 blade husblas

Udstyr

  • Sous vide-udstyr
  • Foliebakker med låg

Fremgangsmåde

  1. Forbered sous vide
    Opvarm din sous vide til 80°.
  2. Pak kød
    Blend de to løg og pak alle ingredienser med undtagelse af husblas i en zippose.
  3. Tilbered
    Luk posen næsten til, men hold et lille hjørne åbent. Sænk forsigtigt posen ned i vandet så luften presses ud af posen. Lok posen helt og sæt den fast med en klemme på kanten af gryden eller karret. Tilbered i 1-2 døgn.
  4. Flå kødet
    Julesylte af nakkefilet
    Tag kødet op af posen (gem væden) og fjern nelliker og laurbærblade. Flå kødet med to gafler ligesom pulled pork. Smag til og tilsæt evt. flere krydderier.
  5. Tilbered sky
    Sigt væden i en gryde og kog den op. Sluk derefter for blusset. Opblød husblas i lidt koldt vand. Tilsæt husblas til den varme kogelage og lad den smelte.
  6. Færdiggør sylten
    Læg kødet i folieforme og hæld den varme suppe over. Sæt låg på og sæt på køl indtil næste dag.
    Julesylte af nakkefilet

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Subscribe
Påmindelser
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x