Oversigt
Opskrift
Sylte af nakkefilet i sous vide
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
(baseret på 8 stemmer)
Julesylte er for mange en vigtig del af julebordet og har du lyst til at imponere familien kan du selv kaste dig ud i at lave den.
Traditionelt laves sylte af svinehoved eller -skank, men vi bruger nakkefilet, der både er lettere at få fat i og mere fedtfattig. Ved at tilberede i sous vide frem for at koge kødet undgår vi derudover at koge al smagen ud i vandet, og kan i stedet tilberede sammen med de lækre julekrydderier.
Opskriften her giver to bakker sylte.
Tip: Køb en stor nakkefilet og brug den anden halvdel til rullepølse.
Ingredienser
- 1 kg nakkefilet
- 2 løg
- 2 dl svinefond eller vand
- 5 nelliker
- 1 tsk allehånde
- lidt revet muskatnød
- 2 spsk salt
- friskkværnet peber
- 5 laurbærblade
- 4 blade husblas
Udstyr
- Sous vide-udstyr
- Foliebakker med låg
Fremgangsmåde
- Forbered sous vide
Opvarm din sous vide til 80°. - Pak kød
Blend de to løg og pak alle ingredienser med undtagelse af husblas i en zippose. - Tilbered
Luk posen næsten til, men hold et lille hjørne åbent. Sænk forsigtigt posen ned i vandet så luften presses ud af posen. Lok posen helt og sæt den fast med en klemme på kanten af gryden eller karret. Tilbered i 1-2 døgn. - Flå kødet
Tag kødet op af posen (gem væden) og fjern nelliker og laurbærblade. Flå kødet med to gafler ligesom pulled pork. Smag til og tilsæt evt. flere krydderier. - Tilbered sky
Sigt væden i en gryde og kog den op. Sluk derefter for blusset. Opblød husblas i lidt koldt vand. Tilsæt husblas til den varme kogelage og lad den smelte. - Færdiggør sylten
Læg kødet i folieforme og hæld den varme suppe over. Sæt låg på og sæt på køl indtil næste dag.
Kommentarer