Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Thai-inspireret grøn karrysuppe

Grøn karrysuppe
Oversigt
Opskrift
Thai-inspireret grøn karrysuppe
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

Denne lækre cremede suppe er lavet på grøn karrypasta, kokosmælk og masser af friske grøntsager.

Det thailandske køkken er kendt for sine aromatiske elementer, og specielt de mange forskellige typer krydderurter og grøntsager, som for eksempel citrongræs, kaffir-lime og thai-basilikum.

Denne ret er inspireret af det thailandske køkken med den grønne karry og kokosmælken som hovedingredienser, og ellers forskellige grønne grøntsager, der alle bidrager til den smukke, grønne farve. Prøv gerne kræfter med vores hjemmelavede grønne karrypasta.

Friske ingredienser

Suppen kan bruges som både forret, toppet med creme fraiche og sesamfrø eller hakkede limeblade, eller som hovedret til en aften med thailandsk tema – gerne med jasminris eller godt brød til. Retten er uden kød og andre animalske produkter (afhængig af tilbehør), er den derfor også velegnet til vegetarer.

Ingredienser

  • 6 tsk hjemmelavet grøn karrypasta
  • 200 g broccoli
  • 200 g friske grønne bønner
  • 200 g friske spinatblade
  • 125 g sukkerærter
  • 100 g soyabønner
  • 5 g basilikumblade
  • 120 g løg
  • 3 dl vand
  • 800 g kokosmælk

Udstyr

  • Wok
  • Stavblender

Fremgangsmåde

  1. Forbered grøntsagerne
    Grøntsagerne skylles og hakkes groft og lægges til side
  2. Varm karrypastaen op
    Varm en wokpande op med olie og en passende mængde grøn karrypasta, brug middelhøj varme
  3. Tilsæt grøntsager
    Når olien er varm og karryen “bobler” tilsættes de hakkede grøntsager. Rør rundt i grøntsagerne så karrypastaen bliver fordelt jævnt mellem dem.
  4. Tilsæt væske og lad simre
    Tilsæt vand og bring det i kog, og damp herefter blandingen i 10-15 minutter mens du rører rundt. Tilsæt herefter kokosmælken og rør rundt til fedtet (det hårde) fra kokosmælken har fordelt sig jævnt. Lad herefter simre i 20-30 minutter på middel varme
  5. Blend suppen
    Blend alle grøntsagerne med en stavblender til de er blevet til mos. Lad suppen koge op i 3-5 minutter. Herefter er suppen klar til servering

Serveres med lidt creme fraiche og hjemmebagt naan-brød til en hovedret, og kan toppes med hakkede limeblade eller sesamfrø til forret.

Hvis du ikke har en hjemmelavet grøn karrypasta klar, kan du også købe en færdiglavet version fra enten almindeligt eller asiatisk supermarked. I så fald anbefaler vi at du desuden tilføjer 3-4 fed hvidløg, 2 teskeer revet ingefær og smager den til med chili eller cayennepeber.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser