Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Julegaver til madnørden 2017

Julegaver til madnørden 2017
Julegaver til madnørden 2017

Igen i år kommer vi med en række forslag til, hvad du kan give til madnørden — uanset om det er en, du kender, eller om det er dig selv.

Der er også stadig god inspiration at hente i vores lister fra tidligere år.

Kogebøger

Karsten Tanggaard — Sous vide i dit eget køkken

Det er ingen hemmelighed, at vi er ret vilde med sous vide. Karsten Tanggaard er gået videnskabeligt til værks, og har skrevet en bog, der også fungerer som opslagsværk for tider & temperaturer.

Køb bog (ca. 210 kr.)

Annemette Voss — Konfekt

Mange familier laver selv konfekt, men det kan være svært at finde på andet en marcipanstænger, marcipankugler, marcipangrise og marcipanromber. Annemette Voss kommer med opskrifter på både klassisk og moderne konfekt, så der bør være noget for enhver smag.

Køb bog (ca. 140 kr.)

Yotam Ottolenghi — Sødt

Den isralisk-britiske kok Yotam Ottolenghi, der også står bag de vanvittigt populære kogebøger Jerusalem og Plenty, har nu udgivet bogen Sødt, der kommer rundt i verdens søde køkkener.

Køb bog (ca. 280 kr.)

Køkkenudstyr

Bargrej

Det bliver mere og mere populært at mikse cocktails derhjemme, og så er det jo — selvfølgelig — vigtigt med det rigtige udstyr. Det kan f.eks. være dette shakersæt, der indeholder shaker, jigger, røreping, tang og si. Det kan også være noget mere specielt, som f.eks. disse håndlavede Moscow Mule-kopper eller en Laguiole proptrækker.

Køb cocktailsæt (ca. 250 kr.)

Knivmagnet

Har du bare investeret en lille smule i dine køkkenknive bør du også passe godt på dem. En knivmagnet er en af de allerbedst måder, det kan gøres på — specielt i træ. Og så ser det oven i købet vanvittigt flot ud. Tjek bl.a. Noyers knivmagneter i amerikansk valnød.

Køb Noyer knivmagnet (fra 999 kr.)

Knivmagnet

Forklæde

Står man meget i køkkenet kan det være rart med et forklæde, der beskytter mod oliestænk og andet snavs. Vi kan f.eks. godt lide Ferm Livings forklæder

Køb Ferm Living forklæde (399 kr.)

Ferm Living forklæde

Uuni 3

Skal det være rigtig vildt, så er Uuni kommet med deres nyeste pizzaovn, Uuni 3. Den fungerer ved hjælp af træpiller og kan blive helt afsindigt varm.

Køb Uuni 3 (ca. 1700 kr.)

Andet

Winefamly-abonnement

Vi er selv blevet svært glade for Winefamly, der kort sagt er en online vinklub, hvor man for 75 kr. om måneden får adgang til kvalitetsvine til indkøbspriser. For nyligt har de også udvidet med kaffe, spiritus og delikatesser.

Køb Winefamly-abonnement

Kursus

Ja, vi har foreslået kurser før. Men det er altså også en god gave. Og så fortjener det at blive nævnt, at Timm Vladimir har åbnet endnu et køkken, denne gang i Aarhus. Eataly holder bl.a. pastakurser og Great Coffee i Aarhus holder baristakurser. Afhængig af modtagers interesser kan du finde et væld af relevante kurser — tjek f.eks. DuGlemmerDetAldrig.dk. Du kan også lede efter f.eks. snapsevandringer eller svampejagte med kyndige vejledere.

Hjemmelavet …

Er budgettet ikke til ovenstående, eller kan du bare godt lide, at gøre det selv, så kan du selvfølgelig også give hjemmelavede gaver. Snaps/bjesk, kombucha, kimchi — mulighederne er uendelige.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Subscribe
Påmindelser
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x