Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Brunet smør til kuvertbrød

Brunet smør til kuverbrød
Oversigt
Opskrift
Brunet smør til kuvertbrød
Udgivet
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

Godt brød kræver godt smør. Men det er næsten synd, hvis det altid er hvidløgssmør eller krydderurtesmør, når der findes så mange andre fantastiske ingredienser, der spiller godt sammen med smør.

Restaurant Tabu i Aalborg (klart et besøg værd), serverer de brunet smør til deres kuvertbrød, og da vi smagte det, var vi simpelthen nødt til at spørge, hvad det var — og helt simpelt er det. Vi har desværre ikke fået opskriften, men vi har forsøgt os frem, og fundet frem til — synes vi — det perfekte forhold mellem brunet smør og almindeligt smør, for at opnå den helt rigtige konsistens.

Selvom det måske lyder specielt, så er det en helt speciel smag, der passer fantastisk til brød. Du kan bruge det til alle typer retter, du ellers ville servere brød og smør til.

Den brunede smør giver en dejlig nøddeagtigt smag, og vi tilsætter derudover revet limeskal som syrligt modspil til den fede smør.

Ingredienser

  • 100 g saltet smør
  • 1 tsk revet limeskal

Udstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  1. Brun smør
    Smelt 50 g smør i en gryde ved medium varme. Ryst gryden af og til.
  2. Køl ned
    Når smørret er brunet hældes det i en skål og sættes på køl. Lad det køle helt ned.
  3. Blødgør smør
    De øvrige 50 gram smør kommes i en skål og stilles ved stuetemperatur, så det bliver blødt.
  4. Bland
    Bland smør og brunet smør, og tilsæt revet limeskal. Bland godt.
  5. Køl ned
    Stil det på køl indtil servering.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

3
Ny kommentar

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Steen Kongsted RasmussenPeter Steen HøgenhaugOle Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste ældste flest stemmer
Påmindelser
Steen Kongsted Rasmussen
Guest
Steen Kongsted Rasmussen

Kan det fryses ned i små skåle eventuelt :-

Ole
Guest
Ole

Det lyder spændende og skal helt klart prøves, hælder I ikke bundfald fra det brunet smør fra ?