Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Burger med sous vide-bøf og karamelliserede løg

Burger

mel

Oversigt
Opskrift
Burger med sous vide-bøf og karamelliserede løg
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

For os er burgeren den ultimative fastfood. Den kan varieres i det uendelige, og kan begå sig både som et hverdagsmåltid eller som hovedret når du har gæster. En burger består af få elementer, men for at opnå den ultimative burgeroplevelse, skal der være fokus på de enkelte elementer. Vi laver her en klassisk burger med bøf, karamelliserede løg, smeltet ost og mayo.

Vi er med på, at en burger er fastfood, og skal det gå rigtig stærkt, kan du selvfølgelig også vælge at købe nogle af ingredienserne — vi sladrer ikke. Og du får stadig en fantastisk burger.

Bøffen

Bøffen er — sammen med bollen — det vigtigste element i burgeren. En saftig bøf med masser af smag er essentiel for den gode oplevelse. Sørg for at købe godt oksefars — eller kør det selv på en kødhakker. Skal du springe over gærdet hvor det er lavest, skal det ikke være her.

Vi tilbereder vores bøf sous vide. Det kan virke som en stor opgave, men den præcise kontrol giver et perfekt resultat. Specielt når du har gæster er sous viden et godt værktøj, fordi du kan koncentrere dig om at skåle med vennerne i stedet for at vende bøffer på grillen. Vi steger eller griller bøffen inden vi tilbereder den færdig i sous viden, så du skal heller ikke være bange for at miste den fantastiske smag fra den sprøde skorpe.

Osten

I en rigtig burger skal osten løbe ned ad bøffen. Vi kan godt lide hårde oste som cheddar eller manchego på vores burger, men hårde oste har den ulempe, at de ikke smelter hurtigt på grund af det lave væskeindhold. Vi smelter derfor osten inden — så den cremede, smeltede ost kan gøre sig bedst. Vi bruger en mikroovn til at smelte osten — dels fordi det går stærkt, dels fordi det giver et fantastisk resultat.

Bollen

En burgerbolle skal være blød og luftig — ikke en ganeflænsende ciabattabolle, som det ses på mange caféer. Bag gerne dine boller selv — i denne opskrift har vi primært fokus på indholdet i burgeren, men vi lover dig snart at vende tilbage med opskriften på den perfekte burgerbolle. Køber du boller, så lad være med at købe de små vakuumpakkede boller — køb i stedet store, bløde boller fra en bager. Det kan svare sig.

Løgene

Karamelliserede løg har en fed, sød smag, der gør sig godt i en burger. Det kræver ikke meget tid, og kun en smule opmærksomhed at lave de mest vidunderlige bløde, smagfulde løg. Sørg for at lave nok — løg består af næsten 90 % vand, så de svinder meget ind.

Mayoen

Det tager ikke mange minutter at røre en mayo (find vores opskrift på aïoli og mayo her), men er det ikke der, du vil lægge din fokus, anbefaler vi Hellmann’s, der har den helt rigtige smag til en burger.

Burgeren

De enkelte elementer til burgeren er på plads — nu skal vi bare have dem lavet.

Ingredienser

  • 1 kg løg
  • 20 g smør
  • 20 g olivenolie
  • 20 g vand
  • 20 g cidereddike
  • 800 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 4 burgerboller
  • 60 g hård ost, f.eks. lagret cheddar
  • 8 skiver god bacon
  • 2 spsk sødmælk
  • mayo, gerne hjemmelavet
  • havsalt
  • friskkværnet peber
  • 1 håndfuld salat, f.eks. rucola

Udstyr

  • Sous vide-udstyr
  • Pande eller grill
  • Mikroovn

  1. Forbered løg
    Pil løgene, og skær dem i tynde strimler med en kniv eller på et mandolinjern.
    Løg
  2. Tilbered løg
    Smelt smør i en tykbundet gryde sammen med olivenolie ved medium varme. Når smør er smeltet tilsættes løg. Rør rundt, så løgene dækkes af fedtstoffet. Rør i løgene løbende. Det tager cirka 30-60 minutter.
  3. Færdiggør løg
    Når løgene har taget en flot brun farve, tilsættes vand, eddike, salt og peber.
  4. Steg bacon
    Læg bacon på en kold pande og steg ved medium varme indtil de har en god farve. Læg bacon på køkkenrulle, men gem panden til senere.
  5. Opvarm vandbad
    Indstil din sous vide til 62°.
  6. Forbered bøffer
    Bland farsen med æg og form fire lige store bøffer — gerne i en bøfpresser. Krydr med salt og peber.
    Hakket oksekød
  7. Steg bøffer
    Steg bøfferne i et minut på hver side ved høj varme i baconfedtet. Lad køle lidt ned på en tallerken. Bøfferne er skrøbelige, så pas på, når du løfter dem af panden.
    Stegning af bøffer
  8. Tilbered bøffer
    Læg forsigtigt bøfferne i ziplocposer, max. to bøffer i hver, og sænk dem roligt ned i vandbadet mens du lader vandet presse luften ud af posen. Luk posen og sæt den fast på karret med en klemme. De skal have 15 minutter.
  9. Forbered ost
    Riv osten i en dyb tallerken, der kan tåle mikroovn, og bland mælk heri.
  10. Smelt ost
    Sæt tallerkenen i mikroovnen, og giv osten 20 sekunder på høj effekt. Rør rundt i osten, og giv den herefter 10 sekunder ad gangen indtil osten er smeltet.
  11. Steg boller
    Skær bollerne over, og steg indersiden i lidt olie på en pande ved medium-høj varme.
  12. Saml bøf og ost
    Tag bøfferne op af vandbadet, og læg dem forsigtigt på en tallerken. Tag en skefuld ost og smør det ud over bøffen.
    Bøf med ost
  13. Saml burgeren
    Smør mayo på begge bollehalvdele — det hjælper til at saften fra bøffen ikke gør bollen blød. Læg rucola på bunden, derefter bøf, bacon og karamelliserede løg. Læg toppen på og nyd en af de bedste burgere, du har smagt.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser