Oversigt
Opskrift
Citronsorbet
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
Hvis noget får os til Italien i tankerne, så er det is. Den bløde, lækre citronis er en ren nødvendighed under de sydlige himmelstrøg — den er cremet og syrlig, og kan bruges både som mundrens mellem retter, som dessert, i drinks — mulighederne er mange.
Vores take på citronsorbet baserer sig på vores sorbetsirup, der altid er en god idé at have i køleskabet. Sorbetsiruppen hjælper med at reducere iskrystaller mens isen indfryses, hvilket specielt er vigtigt, hvis du ikke er så heldig at have en ismaskine.
Denne opskrift giver ca. 700 dl is.
Ingredienser
- 270 g friskpresset citronsaft (saft fra ca. 7 citroner)
- 360 g sorbetsirup
- citronskal fra 4 citroner
- 2 g xanthan gum
Udstyr
- Ismaskine
- Stavblender
Fremgangsmåde
- Pres citroner
Pres alle citronerne, så du får så meget saft ud som muligt (hvis du opbevarer dine citroner i køleskab kan du med fordel lige give dem 30-60 sekunder i mikroovnen, det gør dem lettere at presse).
- Bland ismasse
Bland citronsaft, sorbetsirup og xanthan gum i en skål og blend godt med en stavblender. - Tilsæt citronskal
Riv citronskal i blandingen. - Kør på ismaskine
Hæld massen på ismaskinen og kør den mellem 20 og 45 minutter, alt efter din maskine.
NB: Sorbet har den bedste tekstur til servering ved omkring -14° til -11°. Hvis du lader den stå i fryseren til dagen efter, skal stå på bordet i omkring 10 minutter før du begynder at lave iskugler. Sorbeten er bedst de første par dage efter tilberedning.
Kommentarer