Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Citronsorbet

Citronsorbet
Oversigt
Opskrift
Citronsorbet
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

Hvis noget får os til Italien i tankerne, så er det is. Den bløde, lækre citronis er en ren nødvendighed under de sydlige himmelstrøg — den er cremet og syrlig, og kan bruges både som mundrens mellem retter, som dessert, i drinks — mulighederne er mange.

Vores take på citronsorbet baserer sig på vores sorbetsirup, der altid er en god idé at have i køleskabet. Sorbetsiruppen hjælper med at reducere iskrystaller mens isen indfryses, hvilket specielt er vigtigt, hvis du ikke er så heldig  at have en ismaskine.

Denne opskrift giver ca. 700 dl is.

Ingredienser

  • 270 g friskpresset citronsaft (saft fra ca. 7 citroner)
  • 360 g sorbetsirup
  • citronskal fra 4 citroner
  • 2 g xanthan gum

Udstyr

  • Ismaskine
  • Stavblender

Fremgangsmåde

  1. Pres citroner
    Pres alle citronerne, så du får så meget saft ud som muligt (hvis du opbevarer dine citroner i køleskab kan du med fordel lige give dem 30-60 sekunder i mikroovnen, det gør dem lettere at presse).
    Citronsorbet
  2. Bland ismasse
    Bland citronsaft, sorbetsirup og xanthan gum i en skål og blend godt med en stavblender.
  3. Tilsæt citronskal
    Riv citronskal i blandingen.
  4. Kør på ismaskine
    Hæld massen på ismaskinen og kør den mellem 20 og 45 minutter, alt efter din maskine.
    NB: Sorbet har den bedste tekstur til servering ved omkring -14° til -11°. Hvis du lader den stå i fryseren til dagen efter, skal stå på bordet i omkring 10 minutter før du begynder at lave iskugler. Sorbeten er bedst de første par dage efter tilberedning.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser