Oversigt
Opskrift
Lammeculotte i sous vide
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
Lammeculotten er et fint og magert stykke kød fra lammets bagende. At det er magert betyder, at det let kan blive tørt, men — og ja, du gættede rigtigt — sous vide er vores redning.
Ved at tilberede culotten langsomt ved præcis temperatur får du et både saftigt og mørt stykke kød, der passer perfekt til påskebordet sammen med en god snaps, eller på hvilket som helst andet tidspunkt på året. Sammen med en god snaps.
Ingredienser
- 1 lammeculotte
- salt
- friskkværnet peber
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste rosmarin
Udstyr
- Sous vide-udstyr
Fremgangsmåde
- Gourmetsalt
Gourmetsalt culotten med ca. 0,5% salt ift. kødets vægt. Lad det stå på køkkenbordet i et kvarter. - Klargør vandbad
Varm din sous vide op til 55°. - Pak culotten
Pak kødet i en vakuumpose eller en ziplocpose.
- Tilbered culotten
Lad culotten ligge i vandbadet i 2-4 timer. - Steg culotten
Tag culotten op af posen, dup den tør med køkkenrulle og steg i 30 sekunder på hver side på en varm pande. Skru ned på medium, tilsæt smør, hvidløg og rosmarin og brug en ske til løbende at hælde det smeltede smør ud over culotten. Efter et minut tages culotten af panden.
- Servér
Skær culotten i tykke skiver og servér f.eks. med små kartofler og tzatziki.
Kommentarer