Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Mojito

Mojitos til sommeraftenerne
Oversigt
Opskrift
Mojitos
Udgivet
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

Mojito er en af de drinks alle kan lide. Smagen er syrlig, sød og frisk på samme tid, og for os er det den ultimative sommerdrink.

Normalt muddler man en mojito, men vi synes ofte det giver små irriterende stykker mynte og sukkerkorn i munden, så vi bruger en lidt alternativ måde, der også fungerer godt når du skal lave mange mojitos.

Myntesirup, mynte og lime

Vi kan godt lide at bruge Havana Clubs tre-årige rom — en helt lys rom, der har den helt rigtige cubanske smag.

Nedenstående giver to mojitos, men du kan selvfølgelig skalere op eller ned efter behov.

Ingredienser

  • 60 ml limesaft (ca. 3-4 limes)
  • 60 ml myntesirup
  • 60 ml hvid rom
  • 2 kviste mynte
  • danskvand
  • knust is

Udstyr

  • 2 glas på 4 dl

Fremgangsmåde

  1. Bland væsker
    Skær limefrugterne i halve og pres dem. Læg frugterne til side. Bland limesaft, rom og myntesirup i en skål med tæt låg.
  2. Tilsæt mynte og is
    Tilsæt et par mynteblade og et par isterninger til skålen og ryst godt i cirka tredive sekunder.
  3. Si væsken
    Si væsken fra og kasser myntebladene.
  4. Klargør glas
    Skær de pressede limfrugter ud i både og kom en fjerdedel af dem i bunden af hver glas sammen med en fjerdedel af myntebladene. Fyld glasset op med knust is, mens du kommer limebåde og mynteblade ind i mellem isen.
  5. Færdiggør mojito
    Fordel væsken i glassene og top med danskvand indtil det når toppen af isterningerne.
    Mojitos — velbekomme

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

3
Ny kommentar

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Peter Steen HøgenhaugHeidi Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste ældste flest stemmer
Påmindelser
Heidi
Guest
Heidi

Hvor stort et glas bruger i til denne portion? Tænker bare det ikke er helt irrelevant, i forhold til hvor meget is og danskvand der kan være i glasset 🙂