Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Ribssorbet

Ribssorbet
Oversigt
Opskrift
Ribssorbet
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

Her i efteråret har mange stadig en smule ribs tilbage i haven, og det er en god anledning til, at lave ribssorbet. Ribs giver en frisk, syrlig smag til sorbeten — næsten så man føler, at det er sommer igen.

Sorbet er i princippet utroligt nemt at lave, men det kræver, at man finder frem til det rigtige forhold mellem ingredienserne. Vi bruger altid sorbetsirup, der indeholder både sukker og glukosesirup, og hjælper sorbeten med at få den rigtige konsistens.

Vi kan godt lide at bruge xanthan gum (en polysakkarid, som er fremstillet ved at fermentere sukker med en bakterier). Xanthan gum er fantastisk som stivelse i bl.a. is, fordi den har evne til at reducere iskrystaller, og kan binde væsker mange gange sin vægt — der skal ikke bruges ret meget. Den bruges i mange kommercielle produkter, heriblandt dressinger, saucer og endda shampoo. Det skal du dog ikke lade dig skræmme af.

Selvom det selvfølgelig er muligt at lave is uden en ismaskine, er det langt at foretrække at have en. Har du ikke det — og du får altså bare ikke den rigtige konsistens uden — kan du til nøds hælde din sorbet i en frysepose med knude og så ryste/massere den godt under indfrysningen. Men en ismaskine — gerne med kompressor — er en fantastisk investering, og du vil blive overrasket over, hvor meget du bruger den, når først du får smag for hjemmelavet is.

Ingredienser

  • 450 g ribs
  • 450 g sorbetsirup
  • 50 g koldt vand
  • 2 g xanthan gum

Udstyr

  • Blender
  • Ismaskine

Fremgangsmåde

  1. Blend ribs og vand
    Blend ribs og vand sammen med en stavblender.
  2. Tilsæt sirup og xanthan gum
    Blend det sammen med siruppen, og tilføj dernæst xanthan gum og blend godt igen.
  3. Kør på ismaskine
    Hæld massen i ismaskinen og kør sorbeten indtil den er færdig (alt mellem 20 og 45 minutter, alt efter din ismaskine).
  4. FrysHæld isen i en bøtte og sæt den i fryseren i minimum 4-6 timer. Her er teksturen helt perfekt.NB: Sorbet har den bedste tekstur til servering ved omkring -14° til -11°. Hvis du lader den stå i fryseren til dagen efter, skal stå på bordet i omkring 10 minutter før du begynder at lave iskugler. Sorbeten er bedst de første par dage efter tilberedning.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser