Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Stikkelsbærsorbet

Stikkelsbærsorbet
Oversigt
Opskrift
Stikkelsbærsorbet
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

Der er ikke noget som forfriskende sorbet med masser af bær- eller frugtsmag på en varm sommerdag (eller på en kold vinteraften — vi dømmer ikke). Vi har fået fat i en portion stikkelsbær, og laver her en lækker, cremet stikkelsbærsorbet.

Stikkelsbær

Stikkelsbær er store, let syrlige bær, der som regel ikke behøver at blive tilsmagt med yderligere syre, men du kan selvfølgelig tilsætte en smule citronsaft, hvis du synes.

Vi bruger vores sorbetsirup; en blanding af vand, sukker og glukosesirup, der, sammen med xanthan gum, modvirker iskrystaller i sorbeten. Kan du ikke få fat i xanthan gum, kan den også udelades.

Is og sorbet bliver bare bedst når det køres på en ismaskine, der pisker luft ind i massen. Gør dig selv den tjeneste at købe en — du kommer til at bruge den masser af gange. Køb gerne en med kompressor, så du ikke er afhængig af at skulle fryse skålen ned for at lave is. Alternativt kan du hælde ismassen i en frysepose og ryste den et par gange under indfrysningen. Du får stadig en god is.

Du kan f.eks. servere isen sammen med kyskager eller fuglereder og crème anglaise. Stikkelsbær er også fantastisk sammen med blandt andet hvid chokolade og nødder.

Ingredienser

  • 300 g stikkelsbær
  • 300 g sorbetsirup
  • 50 g vand
  • 2 g xanthan gum (valgfrit)

Udstyr

  • Ismaskine (valgfrit)
  • Stavblender

Fremgangsmåde

  1. Simr bær
    Kom stikkelsbær og vand i en gryde. Du behøver ikke fjerne stilken, da vi senere kører massen gennem en si. Lad simre ved medium varme i 5 minutter, mens du løbende maser stikkelsbærrene med en grydeske.
    Lad stikkelsbærrene simre
  2. Si stikkelsbær
    Hæld stikkelsbærrene i en si over en skål, og mos dem med bagsiden af en spiseske indtil kun skind og stilke er tilbage i sien.
  3. Bland sorbetmasse
    Bland stikkelsbærsaften med sorbetsirup og xanthan gum. Blend med en stavblender.
  4. Køl ned
    Sæt sorbetmassen i køleskabet indtil den er kold.
  5. Kør på ismaskine
    Kør massen på ismaskine indtil den er færdig (20-45 minutter).
  6. Frys
    Hæld massen i en bøtte og sæt i fryseren i minimum 4-6 timer. Server ved -14° til -11° — det opnåes bedst ved at tage sorbeten ud af fryseren 10 minutter før servering.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser