Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Anmeldelse: Nomiku Classic sous vide

Anmeldelse af Nomiku sous vide
Oversigt
Anmeldt af
Dato
Anmeldelse af
Nomiku Classic sous vide
Anmelders karakter
4

Sous vide er kommet for at blive, og der findes efterhånden en del produkter, der gør det lettere — og ikke mindst billigere — for den private kok, at komme i gang med metoden, der i mange år er blevet brugt på restauranter verden over.

En af de mest populære sous vide-enheder på markedet er Nomiku, der startede som et Kickstarter-projekt, der fik indsamlet næsten tre gange så meget som målet tilbage i 2012. Nomiku Classic er en kompakt sous vide af typen immersion circulator. Det betyder, at den sænkes ned i et vandbad, frem for selv at være et.

Nomiku Classic

I 2014 vendte folkene bag Nomiku tilbage med et nyt Kickstarter-projekt, nemlig Nomiku WiFi, der — ud over den åbenlyse tilføjelse af wifi — også blandt andet har bedre temperaturstabilitet og hurtigere cirkulation (op til 7 liter/minut). I skrivende stund er Nomiku i gang med at sende ud til de amerikanske backers, hvorefter resten af verden følger. Vi har bestilt et par stykker, og som det ser ud nu, kan vi forvente levering i andet kvartal 2016.

I mellemtiden har vi fået fat i en Nomiku Classic, og I skal selvfølgelig ikke snydes for en test, selvom den har et par år på bagen. Nomiku Classic benyttes på mange restauranter verden over, blandt andet på københavnske nomaI bunden af siden finder du desuden rabatkoder til både Nomiku Classic og Nomiku WiFi.

Indhold

Specifikationer

  • Nomiku Classic har et varmeelement på 1150W, hvilket svarer omtrent til en hårtørrer eller en blender.
  • Temperaturnøjagtigheden er på 0,2°C, hvilket sige, at indstiller du din sous vide på 55°C, så kan du forvente, at temperaturen ligger mellem 54,8°C og 55,2°C.
  • Temperaturstabiliteten er på 0,05°C, hvilket betyder, at når først den har opnået sin temperatur, så svinger den maksimalt med 0,05°C.
  • Maksimalt vandniveau er 12 cm, og minimalt vandniveau er 8,9 cm.
  • Cirkulationshastigheden er 6 liter i minutten, hvilket betyder, at den kan varme 6 liter vand op pr. minut.

Design

Nomiku Classic består af et drejehjul, en LCD-skærm, en ekstern strømforsyning, en clips til at fastholde den til beholderen, og et varmelegeme.

I sin helhed virker den robust. Drejehjulet er let at rotere, og responsen på skærmen er lynhurtig. Skærmen står ikke knivskarpt, men vi tænker, at det måske lige så meget skyldes vores Retina-vante øjne, mere end at det nødvendigvis er en dårlig skærm. For helt ærligt, hvem har brug for Full HD på sit køkkenudstyr (nuvel, det kunne være rart, men det er nok ikke nødvendigt).

En Nomiku er ikke nogen skønhed, specielt fordi strømforsyningen hænger ved siden af enheden — og det fylder på bordet. Derudover virker det upraktisk, at drejehjulet vender mod samme side clipsen, hvilket betyder, at man skal have hånden ind over gryden/beholderen, for at justere temperaturen. Dette ved Nomiku dog selv, og de har da også designet den nye Nomiku WiFi med dette in mente.

Opvarmning

Vi har testet opvarmning af 15 liter vand til 58°C med Nomiku Classic, og det tager ca. 20 minutter at nå dertil. De sidste par grader tager dog næsten halvdelen af tiden. Vi vil anbefale, at du bruger varmt vand fra hanen, så du hurtigere når den ønskede temperatur.

Stabilitet

Nomiku lover en temperaturnøjagtighed på 0,2°C og en temperaturstabilitet på 0,05°C. Vi har desværre kun et termometer til rådighed, der kan måle i hele grader, men her lover Nomiku Classic i hvert fald, hvad den holder.

Resultat

Sous vide-metoden er populær pga. sin forudsigelighed. Temperaturen kan styres skarpt, og den rigtige tid i badet giver perfekte resultater. Nomiku Classic er ingen undtagelse. Se blandt andet denne tykstegsbøf, der har fået 58°C i halvanden time for at opnå en medium-rare steak. Derefter en hurtig stegning på en brandvarm pande.

Perfektion.

Tykstegsbøf

Undskyld, vi skal lige spise.

Pris

Med sine $199 (ca. 2.200 inkl. moms, told og fragt) ligger Nomiku Classic i den lave ende af skalaen sammen med Sansaire ($199) og OBH Nordica Sous Vide Cooker (1.999 kr.). Lidt dyrere er Nomiku WiFi ($249 — kan dog forudbestilles for $199), Anova ($249) og Joule ($299 — kan dog forudbestilles for $205), der dog begge er noget nyere og inkl. wifi. Kan du vente, vil vi anbefale at gå efter enten Joule eller Nomiku WiFi. Anova har ry for at være langsomme på supporten, mens vores oplevelse er, at Nomiku svarer tilbage i løbet af få timer.

Karakter

Vi giver Nomiku Classic 4 ud af 5 stjerner. På trods af det lidt kluntede udseende og den eksterne strømforsyning, så er Nomiku Classic et godt køb grundet stabilitet og hastighed. Vi kunne også godt tænke os, at den kunne håndtere lavere vandniveau, da knap 9 centimeter trods alt er en del vand (sammelignet med Nomiku WiFi, hvor mindste vandniveau kun er knap 4 cm). Prisen kunne dog godt være lavere ift. de øvrige spillere på markedet, specielt afløseren Nomiku WiFi, der lige nu kan forudbestilles til samme pris. Det er dog stadig en af de billigste sous vide-maskiner på markedet.

Rabatkode

Nomiku har givet os en fast rabatkode, hvor du kan spare gode penge på din Nomiku, uanset om du beslutter dig for en Nomiku Classic eller Nomiku WiFi. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du samtidig støtter os med en skærv, så vi kan holde siden kørende.

  • Nomiku Classic: Indtast koden “forsmagdk” (små bogstaver, uden anførelsestegn) ved udcheckning på nomiku.com og spar $50 ($149 ekskl. fragt).
  • Nomiki WifiIndtast koden “FORSMAG” (store bogstaver, uden anførelsestegn) ved udcheckning på nomiku.com og spar $35. ($164 ekskl. fragt)

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser