Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Pizza bruschetta al pomodoro

Bruschetta-pizza
Oversigt
Opskrift
Pizza bruschetta al pomodoro
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
5 (baseret på 1 stemmer)

To klassiske italienere møder hinanden — pizza og bruschetta pomodoro. Det er simpelt, det er friskt, det er sprødt: Mød Bruschetta-pizzaen.

Danskerne har længe været vilde med salatpizzaen, der med sine slatne icebergblade og cremefraiche-dressing ikke har vundet noget stort indpas hos os. Men behøver det være sådan? Vi bruger tomatsauce som bund på vores pizza, og bager den ved høj temperatur med flåede mozzarellakugler, og tilsætter derefter rucola og bruschetta-blandningen, og topper med flagesalt og balsamico.

Sørg for at bruge en god balsamico — ikke den billige fra hylden i supermarkedet, men en rigtig balsamico. De koster ganske vist en smule mere, men de fleste supermarkedsbalsamicoer er egentlig bare vineddike tilsat en smule farve og sødme. Ægte balsamico er reduceret druemost, og har en helt anden sødme end den balsamico, vi er vant til. Vi kan godt lide Leonardis balsamicoer, der, så vidt vi ved, kun forhandles i Danmark af Supermarco. Er du i Italien, så fyld bagagerummet op. Otto Duborg kan vente til næste gang.

Ingredienser

Tomatblanding

  • 500 g tomater
  • 5 g flagesalt
  • 1 håndfuld basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie

Udstyr

  • Intet specielt

Fremgangsmåde

  1. Lav pizzadej
    Dagen i forvejen, eller mindst to timer før bagning, laver du pizzadejen.
  2. Hak tomater
    Hak tomater og vend med salt. Stil til side i 10 minutter.
  3. Bland tomater med øvrige ingredienser
    Hæld væsken fra tomaterne, og bland med olie, salt, hakket basilikum og finthakket hvidløg.
  4. Lav pizza
    Rul dejen ud og smør et lag tomatsauce derpå. Flå stykker af mozzarella og fordel dem over pizzaen.
  5. Bag pizza
    Bag pizzaen ved høj varme på en bagesten ved almindelig varme (gerne 280°) i 5-8 minutter.
  6. Færdiggør pizza
    Tag pizzaen ud af ovnen, fordel rucola og derefter tomatblanding på pizzaen. Drys med flagesalt og dryp god balsamico ud over.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser