Oversigt
Opskrift
Pumpkin Pie Spice-sirup
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
I oktober dukker græskar i alle afskygninger op i butikkerne, men det er ikke altid man får brugt indmaden, når ungerne er færdige med at lave udskæringer. Og det er en skam.
Græskarkødet gør sig blandt andet særdeles godt i en sirup kombineret med pumpkin pie spice. Siruppen er tilpas sød, og kan bruges på pandekager, i en salat, over yoghurt og müsli eller selvfølgelig i en pumpkin spice latte. Du kan bruge alle typer græskar — vi har brugt hokkaido, men butternutsquashgræskar eller Halloween-græskar kan også bruges.
Denne opskrift giver ca. en halv liter sirup. Den kan holde sig i ca. 3 måneder i køleskabet.
Ingredienser
- 300 g vand
- 200 g sukker
- 150 g brun farin
- 200 g græskarkød
- 1 vaniljestang
- 2 tsk pumpkin pie spice
Udstyr
- Intet specielt
Fremgangsmåde
- Lav græskarpuré
Skær græskarkødet i små stykker og bag dem i et ildfast fad ved 200° i ca. 30-45 minutter til det er mørt. Blend til en puré. - Lav sirup
Kog alle ingredienser i en gryde ved medium varme i 10-15 minutter. Sigt og hæld på flaske eller syltetøjsglas. Opbevar i køleskab.
Kommentarer