Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Pumpkin Pie Spice-sirup

Pumpkin Pie Spice-sirup
Oversigt
Opskrift
Pumpkin Pie Spice-sirup
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

I oktober dukker græskar i alle afskygninger op i butikkerne, men det er ikke altid man får brugt indmaden, når ungerne er færdige med at lave udskæringer. Og det er en skam.

Græskarkødet gør sig blandt andet særdeles godt i en sirup kombineret med pumpkin pie spice. Siruppen er tilpas sød, og kan bruges på pandekager, i en salat, over yoghurt og müsli eller selvfølgelig i en pumpkin spice latte. Du kan bruge alle typer græskar — vi har brugt hokkaido, men butternutsquashgræskar eller Halloween-græskar kan også bruges.

Denne opskrift giver ca. en halv liter sirup. Den kan holde sig i ca. 3 måneder i køleskabet.

Ingredienser

  • 300 g vand
  • 200 g sukker
  • 150 g brun farin
  • 200 g græskarkød
  • 1 vaniljestang
  • 2 tsk pumpkin pie spice

Udstyr

  • Intet specielt

Fremgangsmåde

  1. Lav græskarpuré
    Græskar
    Skær græskarkødet i små stykker og bag dem i et ildfast fad ved 200° i ca. 30-45 minutter til det er mørt. Blend til en puré.
  2. Lav sirup
    Kog alle ingredienser i en gryde ved medium varme i 10-15 minutter. Sigt og hæld på flaske eller syltetøjsglas. Opbevar i køleskab.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser