Oversigt
Opskrift
Sticky chicken
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
Sticky chicken er en ret, der går rent ind hos ungerne — møre, klistrede og søde kyllingelår, der gør dig mindst lige så fedtet som spareribs. What’s not to like?
Vi tilbereder kyllingen i sous vide, men du kan sagtens tilberede dem i ovnen (200° i 45-50 minutter). Vi pensler dem med en sød marinade baseret på Coca Cola. Coca Cola? Ja, Coca Cola. Og vi snakker med sukker — det er nemlig sukkeret, der er med til at skabe en lækker karamelisering i marinaden.
Kyllingen går perfekt til ris, men du kan også prøve den sammen med vores lækre, kolde nudelsalat.
Ingredienser
- 1 kg kyllingelår
- 3 dl Coca Cola
- 200 g brun farin
- 250 g ketchup
- 1 spsk paprika
- 2 spsk soja
- 1 spsk worcestershiresauce
- sesam
- ketchup
Udstyr
- Sous vide-udstyr (valgfrit)
- Forbered kylling
Tænd din sous vide på 74°. Drys salt på kyllingen og pak den i ziplocposer eller vakuumposer. - Tilbered kylling
Læg kyllingen i sous viden, og tilbered i 1 til 5 timer. 1 time er nok til at give mør kylling, men den mister ikke noget ved længere tid. Har du ingen sous vide, kan du tilberede kyllingen i ovn ved 200° i 45-50 minutter. - Lav marinade
Bland ketchup, cola, farin, paprika, soja og worcestershiresauce i en gryde og bring i kog. Pisk løbende, mens du lader det simre i 15 minutter, indtil det får en sirupagtig konstistens. Køl ned. - Pensl kylling
Tænd ovnen på 200°. Tag kyllingen ud af poserne, dup lårene godt med køkkenrulle. Læg dem på en bageplade og pensl godt med marinade derpå. - Færdiggør kylling
Sæt i ovnen i 10 minutter. - Servér
Drys kyllingen med sesamfrø og hakket koriander.
Kommentarer