Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Sticky chicken

Sticky chicken
Oversigt
Opskrift
Sticky chicken
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter

Sticky chicken er en ret, der går rent ind hos ungerne — møre, klistrede og søde kyllingelår, der gør dig mindst lige så fedtet som spareribs. What’s not to like?

Vi tilbereder kyllingen i sous vide, men du kan sagtens tilberede dem i ovnen (200° i 45-50 minutter). Vi pensler dem med en sød marinade baseret på Coca Cola. Coca Cola? Ja, Coca Cola. Og vi snakker med sukker — det er nemlig sukkeret, der er med til at skabe en lækker karamelisering i marinaden.

Kyllingen går perfekt til ris, men du kan også prøve den sammen med vores lækre, kolde nudelsalat.

Ingredienser

  • 1 kg kyllingelår
  • 3 dl Coca Cola
  • 200 g brun farin
  • 250 g ketchup
  • 1 spsk paprika
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk worcestershiresauce
  • sesam
  • ketchup

Udstyr

  • Sous vide-udstyr (valgfrit)

  1. Forbered kylling
    Tænd din sous vide på 74°. Drys salt på kyllingen og pak den i ziplocposer eller vakuumposer.
  2. Tilbered kylling
    Læg kyllingen i sous viden, og tilbered i 1 til 5 timer. 1 time er nok til at give mør kylling, men den mister ikke noget ved længere tid. Har du ingen sous vide, kan du tilberede kyllingen i ovn ved 200° i 45-50 minutter.
  3. Lav marinade
    Bland ketchup, cola, farin, paprika, soja og worcestershiresauce i en gryde og bring i kog. Pisk løbende, mens du lader det simre i 15 minutter, indtil det får en sirupagtig konstistens. Køl ned.
  4. Pensl kylling
    Tænd ovnen på 200°. Tag kyllingen ud af poserne, dup lårene godt med køkkenrulle. Læg dem på en bageplade og pensl godt med marinade derpå.
  5. Færdiggør kylling
    Sæt i ovnen i 10 minutter.
  6. Servér
    Drys kyllingen med sesamfrø og hakket koriander.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser