Oversigt
Opskrift
Focaccia al rosmarino
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
Italien er nok det land, der har bidraget med flest vidunderlige retter i det vestlige køkken. Men ud over deres retter er køkkenet også fyldt med dejligt tilbehør — heribandt det luftige, seje focacciabrød.
Focaccia minder grundlæggende om pizza, men den er noget tykkere og luftig, og ikke sprød. Den kan varieres i det uendelige (se længere nede), men her laver vi klassikeren focaccia al rosmarino — focaccia med rosmarin. Vi bruger vores pizzadej som basis for focacciabrødet, så du kan slå to fluer med et smæk hvis ovnen alligevel er tændt.
Focaccia kan serveres som tilbehør til f.eks. pastaretter eller fisk, men er også fortrinlig flækket på langs med hummus, salat og aïoli (selvom det ikke er specielt italiensk) — eller helt for sig selv.
Ingredienser
- 0.5 portion pizzadej
- 4 kviste rosmarin
- 1.5 dl olivenolie
- flagesalt
Udstyr
- Intet særligt
Fremgangsmåde
- Lav dej
Følg opskriften på vores pizzadej. - Forvarm ovn
Indstil ovnen på 225° ved almindelig varme (varmluft tørrer brødet ud). - Form focaccia
Hæld ca. 1 dl olivenolie i bunden af et ildfast fad eller en lille bradepande. Hæld dejen deri og skub den godt ud til kanterne. Fordel rosmarin ud over dejen og brug dine knoer til at massere det godt ind i kødet. Overfladen skal være ujævn. - Tilføj olie
Fordel det sidste olie ud over brødet og drys med flagesalt. - Bag
Bag i ovnen i 20 minutter. Vend ud på en rist og lad køle ned.
Kommentarer