Ikke nødvendigvis. Der findes mange forskellige slags bakterier, men ift. sous vide behøver vi kun at fokusere på de tre farligste: salmonella, listeria og de sygdomsfremkaldende dele af colibakterier. Alle disse dræbes ved temperaturer over 52,3° i
lang nok tid. Der er stor forskel på, om du spiser maden med det samme, eller om den f.eks. skal køles eller fryses efterfølgende, da det her er nødvendigt at pasteurisere det. Douglas Baldwin har en
fantastisk ressource til at se hvor lang tid der går før dit kød er pasteuriseret på baggrund af tid og temperatur.
Kommentarer
Hej! Kan man bruge sous vide til kidney bønner, hvide bønner, gule ærter???
Hej Jonna
Det kan man i hvert fald — prøv 88° i 6 timer. Jeg har dog ikke selv prøvet det, men har hørt om flere som har gjort det med succes.
Er ny på sous vide, kan man benytte det vacuum pakkede kød direkte i den vacuumpose det er købt i ??
Hej John
Vi anbefaler at ompakke kødet. Det er vigtigt, at den plastik, du anvender, er godkendt til den temperatur, du tilbereder ved. Du kan spørge i supermarkedet for de enkelte produkter, men som udgangspunkt er plastikken i supermarkedet ikke godkendt til tilberedningstemperaturer.