Forsmag: Opskrifter · Anmeldelser · Grej

Kylling i grøn karry — Kaeng Khiao Wan Kai

Kylling i grøn karry
Oversigt
Opskrift
Kylling i grøn karry — Kaeng Khiao Wan Kai
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Din karakter
Karakter
3.5 (baseret på 2 stemmer)

En af de mest velkendte thai-retter, kylling i grøn karry, er utrolig simpel at lave. Som med mange andre thai-retter er de friske ingredienser i fokus.

Retten kan også serveres som vegetarret — undlad her blot kyllingen. Vi marinerer kyllingen i bl.a. tapiocastivelse og vodka for at opnå en blank hinde, der samtidig modvirker, at kyllingen bliver for tør.

Grundingrediensen er den stærke grønne karrypasta, der først steges på panden for at frigive aroma. Derefter tilsættes kokosmælk lidt efter lidt for at få smagen rigtig godt ud i hjørnerne.

Som i de fleste andre retter er det essentielt med en god balance mellem sødme, salt, syrlighed, bitterhed og umami. Grøn karrysauce har dem alle — sødme gennem palmesukker (brug evt. farin hvis ikke du kan skaffe palmesukker), salt gennem sojasauce og fiskesauce, syrlighed gennem limeblade og citrongræs, bitterhed gennem krydderurter og umami gennem fiskesauce. Derudover bidrager karrypasta, ingefær og chili med styrke.

Du opnår altså en helt igennem velsmagende ret, der er perfekt afbalanceret. Du kan desuden bruge de grøntsager, du har lyst til — prøv f.eks. med broccoli, pak choi eller andre former for kål.

Ingredienser

  • 800 ml kokosmælk
  • 50 g grøn karrypasta
  • 50 g palmesukker
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk sojasauce

Grøntsager

  • 1 grøn peber
  • 100 g gulerødder
  • 2 stængler citrongræs
  • 4 tørrede limeblade
  • 100 g sukkerærter
  • 2 små røde chilier
  • 100 g bambusskud
  • 150 g babymajs
  • 10 g ingefær
  • thaibasilikum
  • koriander

Nudler

  • ægnudler

Kylling

  • 500 g kylling
  • 1 spsk risvineddike
  • 1 spsk vodka
  • 1 spsk tapiocastivelse eller Maizena
  • 0.5 tsk knust peber
  • 0.5 dl jordnøddeolie

Udstyr

  • Wok eller stor pande

Fremgangsmåde

  1. Forbered kød
    Skær kylling i mundrette stykker. Bland jordnøddeolie, risvineddike, vodka, peber og tapiocastivelse. Vend kyllingen heri og sæt til side i 20 minutter.
  2. Forbered grøntsager
    Skær alle grøntsagerne i stykker — brug evt. juliennejern til gulerødder. Sæt til side.
  3. Steg kylling
    Varm wokken godt op og steg kyllingen lidt ad gangen. Det skal kun lige have en stegeskorpe. Læg til side på en tallerken.
  4. Steg karrypasta
    Varm en wok godt op og hæld lidt jordnøddeolie deri. Tilsæt grøn karrypasta, og lad stege mens du rører indtil den bliver mat i farven. Det tager et par minutter.
  5. Tilsæt kokosmælk
    Tilsæt kokosmælk 1 spsk ad gangen, og lad karrypastaen absorbere det.
  6. Tilsæt palmesukker
    Tilsæt palmesukker og lad det smelte.
  7. Tilsæt grøntsager
    Tilsæt alle grøntsagerne og vend det hele godt rundt.
  8. Kog nudler
    Kog nudlerne efter anvisninger på pakken. Dræn og sæt til side.
  9. Smag saucen til
    Smag saucen til med fiskesauce og evt. mere palmesukker.
  10. Tilsæt kylling og nudler
    Tilsæt kyllingen, skru ned for varmen og lad simre i et par minutter. Tilsæt herefter nudler.
  11. Servér
    Drys med masser af frisk koriander og thaibasilikum. Servér gerne med vores nam chim kai og nam som prik dong. Sortér evt. citrongræs og limeblade fra inden servering.

Ku' du lide hvad du læste?

Del meget gerne artiklen — så giver vi en digital high-five.

Kommentarer

Ny kommentar

avatar
  Subscribe  
Påmindelser